FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

Французькі повії зчинили фурор у хмельницькому театрі

Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

1 квітня у Хмельницькому музично-драматичному театрі Михайла Старицького, як і годиться, щиро сміялися – на прем’єру комедії на дві дії «Нічні трудівниці паризьких тротуарів» зібралася повна зала.

За пару хвилин до підняття завіси «Проскурівський телеграф» прослизнув за куліси й поспілкувався з художнім керівником театру та виконавцем головної ролі заслуженим артистом України Ігорем Сторожуком. «Це вистава за твором французького класика Алена Рейно-Фуртона, і назва її говорить сама за себе, – зазначив він. – П’єса надзвичайно потужна! Над постановкою працював запрошений з Ужгорода відомий режисер Олександр Саркісьянц. Ми поставили комедію за один місяць – доводилося працювати навіть у вихідні, бо у квітні маємо ще дві прем’єри». «Решту на сцені побачите», – гукнув Ігор Якович, коли його вже забирали на сцену.
І вже за пару хвилин на підмостках його було не впізнати! Тепер він – несміливий пенсіонер у старому плащі, колишній викладач французької, який часом висловлює думки так складно, що оточуючі його просто не розуміють. Уночі на дорозі він підбирає жінку, як потім з’ясовується, повію Каті (заслужена артистка України Павліна Попач), що втікала від сутенера Поло (співак Андрій Клименко). Та Поло вистежує втікачів, вдирається до будинку і… волею випадку гине. Не будемо розкривати карти – як далі розвивається приперчений гострими жартами сюжет, ви можете дізнатися самі.
Сценарій вистави доволі динамічний і з хорошим гумором. Власне, всі лаври і почесті варто віддати неперевершеній акторській грі Юрія Шамлюка (Деде), Василя Шпунта (отець Жозе) та Ігоря Сторожука (Амадей). А от Андрієві Клименку не завадило б подивитися кілька фільмів про сутенерів. Несміливо й не надто переконливо звучав сленг із уст прекрасної Павліни Попач (Каті), яка, проте, непогано вжилася в роль уже далеко не юної повії. Окремо варто відзначити вбраний у панчохи й корсети балет, що неабияк запалив зал!
Глядачі нагородили працівників театру й зокрема акторів бурхливими оваціями, а можновладці до Міжнародного дня театру (27 березня) подарунками й грамотами Хмельницької облдержадміністрації, облради, міського голови та від управління культури, туризму і курортів Хмельницької облдержадміністрації, які вручала начальник управління Ірина Трунова. Решта VIP-персон міста, ніби змовившись, проігнорувала прем’єру, обмежившись надісланими кошиками квітів.

Автор Любов Багацька.