FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
6 Травня, 2024

На правах реклами Еволюція футбольної екіпіровки – які сучасні технології пропонують світові бренди?

Футбольна екіпіровка раніше та сьогодні

Футбольна екіпіровка зазнала багаторічну еволюцію. Зараз ми можемо бачити довершені її зразки. Які технології застосовувалися раніше і застосовуються сьогодні? З чого виготовляли і виготовляють форму?

Футбольний магазин Footballstyle.com.ua підібрав кілька цікавих відомостей про розвиток спорядження для футболу, його нинішній стан і технології до застосування яких прийшли вже сьогодні.

Невеликий екскурс в минуле

Раніше, ще на перших етапах розвитку футболу, форма для гри в футбол виготовлялась із бавовни. Альтернативи цьому матеріалу поки що не було, синтетика з'явилася набагато пізніше. Недолік такої форми полягав в тому, що вона була досить-таки важка. А якщо врахувати той факт, що матеріал відмінно вбирає вологу, її вага по ходу матчу збільшувався ще більше.

Крім того, грати в спекотну погоду було практично нестерпно. Футболістам було некомфортно, а ввібрана волога дуже сильно дратувала шкіру.

З появою синтетичних матеріалів проблема була вирішена. Причому такі виробники як Nike, Adidas, Joma, Puma, Reebok розробляли спеціальні технології, що дозволяли зробити футболку або шорти більш «дихаючими».
Те саме стосувалося і взуття. Поки не з'явилися синтетичні матеріали, різні технології зміцнення голеностопа, системи фіксації стопи, футболістам гралося не дуже зручно.

Сучасна ситуація в світі футбольної екіпіровки

Найбільш авторитетними розробниками нових технологій стали Adidas і Nike. Шляхом постійної комбінації різних матеріалів вони знаходили більш комфортні, якісні рішення для спортсменів.

Пропонуємо ознайомитися з ключовими сучасними технологіями виробництва футбольної амуніції:

-  Coolmax - спеціальна тканина, розроблена фірмою DuPont. Тут застосовуються поліестерові волокна, які роблять форму максимально «дихаючою». Крім того, тканина прекрасно збирає вологу, при цьому не обтяжуючи її;
Micro-Mesh – розробка від Joma, яка завдяки спеціальній тканинній стркутурі у вигляді бджолиних стільників гарантує максимально сухе тіло спортсмена;
-  ClimaCool - технологія компанії Adidas, розроблена для збільшення вологопоглинаючих властивостей, підтримки оптимальної прохолоди під час спекотної погоди;
-  Gill System - система, що застосовується брендом Joma. Відрізняється високим індексом випаровування, швидко сохне, забезпечує відмінний мікроклімат для гравця;
-  Dri-Fit - популярна технологія виробництва футбольної форми від Nike. Дозволяє футболістам залишатися максимально сухими на полі, тим самим покращуючи якість гри.

Футбольна форма та взуття продовжуватимуть розвиватися, в цьому немає ніяких сумнівів. З'являться ще більш вдосконалені технології. Інтернет-магазин Footballstyle пропонує стежити за всіма новинками і купувати тільки якісні товари для футболу.