FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
1 Липня, 2024

Президент України представив новопризначенного Міністра оборони України Павла Лебедєва

Фото: www.nil.gov.ua

24 грудня 2012 року Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Янукович представив керівному складу Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України новопризначеного Міністра оборони України Павла Лебедєва.

 Звертаючись до присутніх, Президент України наголосив, що Павло Валентинович має досвід та відповідну освіту, і його призначення було погоджене з більшістю депутатів Верховної Ради та Прем’єр-міністром України.
– Триває оптимізація системи центральних органів виконавчої влади. Тож виникла пропозиція ввести до складу вітчизняного оборонного відомства, у підпорядкування Міністерства оборони України, Державну службу України з надзвичайних ситуацій, в яку реформоване МНС. Її очолив Михайло Болотських, – наголосив Президент України.
Таке рішення, за його словами, було ухвалене зважаючи на те, що військові та рятувальники з року в рік на практиці спільно залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та стихійних лих. Водночас світовий досвід засвідчує, що найбільш ефективно служби з питань надзвичайних ситуацій працюють в тих країнах, де вони підпорядковані і перебувають у складі Збройних Сил.
– У багатьох випадках ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій здійснюється за допомогою спеціальної техніки, яка є лише у військах. Тому, після вивчення і аналізу ситуації в Україні, я підтримав таку пропозицію і прийняв відповідне рішення, – зазначив Віктор Янукович.
Верховний Головнокомандувач поінформував присутніх про прийняте ним рішення щодо призначення Дмитра Саламатіна радником Президента України з питань безпеки та оборони.
– Дмитро Альбертович дав згоду працювати в нашій команді. Переконаний, що після призначення на цю посаду він активно долучиться до роботи з подальшого реформування Збройних Сил України, – наголосив глава держави.
Новопризначений керівник оборонного відомства Павло Лебедєв, звертаючись до Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, запевнив, що докладе усіх зусиль, щоби виправдати покладену на нього високу довіру, а також висловив переконання, що особовий склад Збройних Сил впорається з усіма поставленими завданнями.

Дмитро Саламатін: “Я пишаюся тим, що мав честь працювати разом із військовими професіоналами на зміцнення обороноздатності нашої держави!”
На цьому 24 грудня 2012 року наголосив Дмитро Саламатін під час церемонії представлення Президентом України Віктором Януковичем новопризначеного Міністра оборони України Павла Лебедєва.
Дмитро Саламатін подякував Президенту України – Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України Віктору Януковичу за надану можливість попрацювати на зміцнення обороноздатності нашої держави.
Він закцентував увагу на тому, що у 2012 році розроблено концептуальні документи, що є основою оборонного формування, дано старт військовій реформі і процесу переходу на контракту армію, розпочато процес переходу на сучасні військові стандарти, почалося суттєве підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, дано потужний поштовх до відновлення військової авіації, зокрема, кількість бойових літаків у строю збільшилася у півтора рази, повним ходом триває процес відновлення бойового ядра флоту, здійснено рекордні 42 тисячі стрибків з парашутом, прийнято на озброєння модернізовані літаки Су-27 та Л-39М, РЛС “Малахіт” і модернізований вертоліт Мі-24 ПУ1, високоточний артилерійський постріл “Квітник”, БТР-4Е та автоматичну гармату ЗТМ1, багато інших зразків, які уже надходять у війська. Також армія переходить на нові зразки військової форми із сучасних тканин.
– Усе перераховане відбулося завдяки військовій реформі, яку розпочав Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Федорович Янукович. Багато із цього Ви могли бачити восени на масштабних навчаннях “Перспектива 2012” – перших навчаннях такого роду, – сказав Дмитро Саламатін.
– Я хочу щиро подякувати колективу Міністерства оборони, Генерального штабу, усьому особовому складу Збройних Сил за цю величезну роботу. Я пишаюся тим, що мав честь працювати разом із військовими професіоналами на зміцнення обороноздатності нашої держави, – наголосив Дмитро Саламатін.

Андрій АГЄЄВ