ye-logo.v1.2

Христина Соловій, Оля Полякова, ТНМК, Kola, Alyona Alyona, Ваня Рассел: нова добірка української музики

Культура 200
Добірка нової української музики
Добірка нової української музики. Фото: ілюстративне з мережі

Хмельницький метал-гурт Remover представив трек "Ейфорія".

Українські виконавці продовжують створювати нову музику. Цього тижня в добірці понад 20 треків.

«Камертон» — нова композиція Христини Соловій, яка потрапила до популярних музичних відео цього тижня на Youtube.

Відео до пісні занурує нас в історію стосунків, що завершилися, але лишили глибокий слід на серці.

«Я написала «Камертон» у той період, коли тільки починала свій творчий шлях та сценічну кар'єру. «Камертон» є ровесником таких пісень як «Fortepiano», «Хто як не ти». Здебільшого я пишу пісні натхненні прожитим досвідом. Але часто трапляється так, що спершу народжується пісня, а вже потім я проживаю досвід, який накликала на себе піснею. «Камертон» — саме такий випадок. Не шкодую, що не зарелізила її раніше. Відчуваю, що саме зараз прийшов час поділитися нею зі своїми слухачами», — розповіла Христина.

У відео ми бачимо лише силует чоловіка, адже головна в цій історії саме співачка.

«Камертон» — це маніфест любові та поваги до себе”, - йдеться в описі до пісні.

В топ-20 серед всіх трендових відео тижня опинився кліп на пісню “Цілуй” від співачки Kola.

“Пісня «Цілуй» продовжує історію кохання та романтики, яку я передаю через музику. Для мене дуже важливо, щоб любов ґрунтувалася на почуттях, довірі та душевному спокої, які відчуваються поруч із коханою людиною. Іноді, щоб зрозуміти почуття, не потрібні яскраві жести, все можна відчути у поцілунках.

Сподіваюсь, кожен з вас відчує через мою пісню ту легкість та чистоту, що заповнюють тіло при безумовній любові, та подарує неперевершене відчуття затишку, яке буває лише в обіймах з коханою людиною”, - зазначила виконавиця.


Марія Довгалюк (Domiy) стала відома наприкінці 2023 року, коли її пісня “Нагадай” увійшла до всіх українських чартів та стала хітом.

Цього тижня до трендових пісень потрапила її композиція “На порозі”.

“Скільки сліз бачили наші пороги. Але там була й любов”, - зазначила співачка в описі до пісні.

Співачка Zlata Ognevich створила та випустила саундтрек “Пташка” до фільму-помсти “Конотопська відьма”.

У відеокліпі на пісню поєднані натурні зйомки за участі виконавиці та кадри з фільму. Відео вже зібрало понад сто тисяч переглядів.

Ще одна трендова композиція цього тижня - “Метелики” від Альони Омаргалієвої.

«Так добре іноді згадати як це – кохати поза небезпекою, без мінору. Трек “Метелики” для мене – музичний простір, де на декілька хвилин можна бути вільним від навколишнього світу. Я буду рада, якщо кожен, хто його слухатиме, відчує те саме», - розповіла Alena Omargalieva.

Шматок з треку Евана Коліна “Змія” став спочатку популярним у Тік-Ток.

А цього тижня вже повна версія пісні зібрала понад 50 тисяч переглядів на Youtube та потрапила до трендових композицій тижня. Крім того, цей трек займає шосту сходинку в українському рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Гурт Kalush продовжує дивувати шанувальників колабораціями. Спільний трек з Agape став 16-тим, записаним в рамках проєкту.


Пісня “Хтось знов” розповідає про продаж почуттів та емоцій в сучасному світі, де справжня любов стає все більш рідкісним явищем. Трек звертається до слухачів із закликом зупинитися та замислитися над тим, як ми ставимося до найважливішого почуття у житті, пише Музвар.

До дня Конституції України гурт ТНМК разом з Державною агенцією України з питань кіно презентували пісню “Конституція для всіх” та кліп на неї.

В анімаційному кліпі розповідається історія нашої Конституції та її важливість.
Діти та їх улюблений кіт знайомляться з Конституцією та основами державного устрою.

“Вихід цієї пісні було заплановано на 2022 рік, але через повномасштабне вторгнення довелось перенести реліз. Пісня - найпростіший спосіб донесення інформації до сучасного інфантильного людства. За допомогою пісні ми вже пояснювали деякі факти з історії України (дивіться кліп “Історія України за 5 хвилин”), а сьогодні знайомимо дітей з основами Конституції України і розповідаємо, чому це важливо. Дитячі пісні з анімаціями стають нашим другим “я”, - розповів один з лідерів гурту Олександр Фоззі Сидоренко.

Реперка Alyona Alyona презентувала трек “Тато”.

“Ця пісня для мене дуже особлива. Це присвята від доньки - батьку. Так сталося, що всі свої дитячі почуття та переживання я обговорювала з мамою. Але насправді варто було говорити про це і з татом також, а я ніколи не розмовляла з ним про любов. Навіть коли стала дорослою та хотіла поділитися почуттями — я соромилася. А зараз, коли я знайшла своє справжнє кохання, то бачу, як багато в ньому татових рис характеру. І зрозуміла, наскільки важливо було з ним говорити про кохання”, - зазначила співачка в описі до пісні.

Оля Полякова записала кавер-версію народної пісні “Ой під вишнею, під черешнею”.

“Рок-версію «Ой, під вишнею, під черешнею» тут я співаю вперше (якщо ми забуваємо про мільйон репетицій). Але обробка настільки класна, без цієї журби і сліз, що я вирішила включити її в репертуар”, - розповіла співачка в описі до відео.

Рівненський проект «Енджі Крейда» опублікував новий відеокліп. Його відзняли на спільну військово-патріотичну пісню «Струна» співачки гурту та полковника Тараса Боровка.


Ідея належить Тарасу Боровку, який на початку повномасштабного вторгнення записав пісню “Байрактар”. Полковник Управління комунікації СВУ також став режисером кліпу.

Пісня «Струна» – про зв'язок батька-військового та його доньки, що чекає на нього вдома. Обидвоє мріють про майбутню зустріч та гру на гітарі, чиї струни рвуться, поки глава сім'ї на фронті.

«Нам не зустрічався діалог в музиці, де батько на фронті, а донька – в тилу, тільки мама й син. Тому ми домовилися: з мене ідея і слова, а з них – музика», – пояснив свою мету Тарас Боровок, пише rayon.in.ua.

Виконавець Alexjazz випустив пісню “Моя любов”.

“За основу цієї пісні взято вірш Володимира Сосюри. Вірш був написаний в 1940 році і очевидно був присвячений дружині Марії Сосюрі, яка була завербована НКВД та стежила за чоловіком та його літературним оточенням. Згодом була заслана в концтабори. Після повернення із заслання Сосюри одружилися вдруге”, - написав виконавець в описі під піснею.

Переможець "Голосу країни" Сергій Лазановський записав пісню “Зорі”.

“Пісня “Зорі” - про кохання, яке захоплює кожну клітинку нашого організму. Після її прослуховування, ви точно поринете у вир емоційних та палких почуттів. Ритм далі композиції змусить ваше тіло рухатись так, ніби вас ніхто не бачить”, - написав автор в описі до пісні.

Блогер та член журі музичних премій Ваня Рассел продовжує записувати треки.

Цього тижня він випустив трек “Блекаут” про сьогодення українців і проблеми під час вимкнення електроенергії.

Хмельницький метал-гурт Remover записав перший у 2024 році трек.

Пісня називається “Ейфорія”.

Співачка Мія Рамарі випустила новий трек "На самоті", який розповідає про здатність знайти спокій і радість на самоті. Пісня покликана передати слухачам відчуття гармонії та полегшення.

"Пісня "На самоті" про те, наскільки важливо бути в спокої, коли ти один, коли тобі не потрібно інших людей, щоб почуватись не самотньо, коли ти можеш радіти і сам удома, просто дивлячись у вікно і тебе нічого не буде турбувати. Це стан, до якого дуже важко дійти, але коли ти все ж таки зможеш бути у спокої на самоті, то відчуваєш велике полегшення. Я б дуже хотіла, щоб слухач відчував це під час прослуховування моєї пісні і сподіваюся, якщо комусь самотньо, то я зможу передати спокій та мир через музику”, - зазначає співачка, пише “Українське радіо”.

Харківський метал-гурт 0%Mercury презентував свой перший україномовний сингл.

Трек називається ОМ і присвячений внутрішньому стану людини та тому, як можна себе заспокоїти.

Mantu - сольний проєкт музиканта гурту “Кімната Гретхен” Антона Кістріна.

Цього тижня проєкт представив пісню “Манту”.

“Ця терапевтична пісня настоювалась кілька років, як добре вино. Сприйняття образів та сюжету за роки дозрівання змінились. Сьогодні можна впевнено сказати, що "Манту" - це присвята Українському Півдню, котрий тече в крові ліричного героя…”, - написав автор в описі до пісні.

Барабанщик-мультиінструменталіст із Миколаївщини Андрій Богданов (a b p r o j e c t) випустив альбом “Пустота”.

В основному стиль пісень - це гітарний поп.

В добірку увійшла композиція “Собі”.

Vioria (Віолетта Шумар) - співачка з Гостомелю, яка записує рок для тінеджерів. У своїх піснях вона максимально відверто розповідає про почуття, що знайомі кожному підлітку.

Цього тижня вийшов її новий трек “Барабанщик”.

Два пост-панк гурти Small Depo та ДК Енергетик записали трек “Черга”

Цей трек про зміну поколінь, про те, що ти колись стояв за спинами своїх батьків, родичів, а тепер ти перший в черзі.

Після двох років мовчання львівський постіндустріальний проект Ship Her Son повертається з двома життєствердними синглами.

“Це знаменує світанок нової глави для Ship Her Son — більш похмурої, більш життєвої та більш зрозумілої. Німецькомовні роботи нарешті відпочили, звільняючи місце для співпраці, яка вливає життя та різноманітність у цю цифрову машину”, - йдеться в описі до композицій “У вічність” та “Вдих”.

Виконавиця Do Sliz презентувала веселю пісню про шопінг вживаних речей “Пішли на секонд”.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про її пісню “Кошенята”.

Репер YaZheYao представив трек “Мій район любить Boom-Bap”.

Бум-беп — стиль хіп-хоп музики, котрий був створений і широко розвинений у 80-х та 90-х роках ХХ століття, завдяки таким нью-йоркським продюсерам. Термін «бум-беп» вперше використав у назві свого альбому («Return of the Boom Bap») KRS-One. Стиль отримав свою назву від особливої ударної партії. Якщо у різновидах, котрі домінували до 90-х років вона складалася з синтезаторних ударів, то у бум-бепі вже була представлена акустичними ударними інструментами. Що ж стосується самої мелодії, то для неї характерним став стиль нарізання так званих семплів.

Як пише видання Rap.ua, трек українського репера - це класичний бум-бум з акцентом на технічний речитатив і гострі панчи. Недовгий трек підкріплений вуличним кліпом.

«Я саме з тих малолєток, хто шарить хто такий Гоня», – читає YaZheYao.
.
Новий трек “ДеньSick” представила U:LAV. Це проєкт 23-річної співачки Анни Монастирської. Збіг прізвищ із відомою оперною співачкою Людмилою Монастирською не випадковий. Анна – її донька. Музикою займається з дитинства – ходила у кілька художніх шкіл та навіть вчилася у Київському інституті музики імені Глієра. Активно випускає сольні треки з 2022 року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую