FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
27 Квітня, 2024

Хмельницька облрада: депутатка складає мандат, на черзі новий обранець

Ніла Островська, яку обрали головою Красилівської ОТГ, більше не може бути депутатом обласної ради. Фото: з архіву

Вже завтра, 22 грудня, облрада має достроково припинити повноваження одного обранця з фракції провладної партії.

Ніла Островська з «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» складає мандат депутат Хмельницької обласної ради. І вже завтра, 22 грудня, на останньому пленарному засіданні обради 2017 року, яке сайт «Є» транслюватиме в прямому ефірі, обласні обранці мають достроково припинити депутатські повноваження Ніли Василівни.

Заяву на складання депмандату пані Ніла написала ще 20 листопада. І пов’язано це все тим, що її наприкінці жовтня цього року на виборах ОТГ обрали головjю Красилівської об’єднаної територіальної громади.

Ніла Островська була обрана депутатом обласної ради на виборах у 2015 році, «штурмуючи» округ №26 (Красилівський район) від провладної партії. У партійному рейтингу, за результатами голосування, вона набрала 30,79% голосів та посіла шосте місце.

Вже на наступній сесії, яка відбудеться в 2018 році, замість Ніли Островської у фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» має з’явитися новий депутат. Першим «у черзі» на входження до облради, згідно результатів виборів у 2015 році, Аркадій Флаксембергякий з 2006 року і дотепер очолює Хмельницьку обласну лікарню.

Аркадій Семенович у раді попереднього скликання вже був депутатом і входив до фракції «Партії регіонів», яку залишив після кривавих подій в Києві у лютому 2014 року. Згідно електронної декларації за 2016 рік, Аркадій Флаксемберг та його дружина володіють квартирою в Хмельницькому, будинком у Летичівському районі та трьома земельними ділянками, загальною площею 3800 квадратних метри. Мало подружжя й автомобіль – «Ауді А6» 2000 року випуску. Марина Бура-Шмарян – дружина Флаксемберга, є співвласником двох фірм – ПП «Подільська приватна хірургічна клініка професора Суходолі» та ТОВ «36,6+».

У 2016 році Аркадій Флаксемберг отримав 148,6 тисяч гривень заробітної плати, 1242 гривні за викладацьку діяльність у Хмельницькому базовому медичному коледжі, 6382 гривні дивідендів, понад 49 тисяч пенсії та 6,3 тисячі матеріальної допомоги. Його дружина заробила більше 34,5 тисяч гривень (це і зарплата, і пенсія, і дивіденди). Задекларував головний лікар обласної лікарні й 12 тисяч доларів готівкою, а також гроші у банківських установах – 36,5 тисяч гривень та 411 доларів.

Зауважимо, якщо 67-річний Аркадій Флаксмеберг відмовитися від депутатського мандату, то наступним у списку на його отримання йде Петро Курельчук, директор ДП «Ізяславське лісове господарство».