FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Липня, 2024

Відтепер хмельницькі депутати не визначатимуть розмір надбавок заступникам меру

Відтепер депутати Хмельницької міської ради можуть встановлювати розмір надбавки лише міському голові. Фото: автора

Це буде в компетенції міського голови.

Хмельницька міська рад прийняла рішення більше не встановлювати секретарю міської ради, заступникам міського голови, керуючому справами виконавчого комітету надбавки та доплати до заробітної плати. Відтепер ці доплати будуть виключно в компетенції міського голови.

Така процедура передбачена Постановою Кабінету Міністрів України. «Тепер надбавки та доплати секретарю міської ради, заступникам міського голови призначатимуться рішенням міського голови», - прокоментував рішення ради мер Хмельницького Олександр Симчишин. Утім, надбавки та доплати очільнику міста й надалі встановлюватиме депутатський корпус міської ради.

Отож, міська рада у рішенні «Про внесення змін до рішення першої сесії міської ради від 04.12.2015 року №17» не лише виключила слова «секретаря міської ради, заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету», а й пункт 3 рішення виклала в новій редакції: «Встановити міському голові СИМЧИШИНУ Олександру Сергійовичу преміювання до Дня місцевого самоврядування у розмірі посадового окладу та щомісячну премію у розмірі 110% від нарахованої заробітної плати в межах коштів, передбачених на преміювання, та за рахунок економії коштів, передбачених на оплату праці». Відзначимо, сам мер за це рішення не голосував.