ye-logo.v1.2

Більше мільйона доларів «під подушкою» - декларація нардепа від Хмельниччини

Політика 6499
Віктор Бондар, обраний на Хмельниччині на окрузі №191, задекларував свої доходи в 2017 році
Віктор Бондар, обраний на Хмельниччині на окрузі №191, задекларував свої доходи в 2017 році. Фото: unian.ua

Віктор Бондар продовжує зберігати чималі суми готівкою.

Співголова депутатської групи «Партія «Відродження», згідно його електронної декларації, минулий рік жив на одну зарплату та кошти на депутатські повноваження. Віктор Бондар, який за даними сайту Верховної Ради України, проживає в селі Дашківці Віньковецького району, а за «е-декларацією» зарестрований у Харкові і мешкає в Київській області, відзвітував про свої статки в 2017 році.

Якщо порівнювати з декларацією за 2016 рік, то суттєвих змін у Віктора Васильовича не сталося. Він продовжує сам (офіційно) виховувати чотирьох дітей, жити без власного автомобіля, а головним джерелом доходів для нього є робота в парламенті.

Так, у 2017 році Віктор Бондар отримав майже 235 тисяч гривень заробітної плати. Ще понад 252 тисячі гривень, як дохід, задекларував, як кошти на депутатські повноваження. Торік було мажйе 170 тисяч гривень. Що це за гроші? За Законом України «Про статус народного депутата України» парламентарю протягом всього строку виконання депутатських повноважень щомісячно видаються гроші для компенсації вартості проїзду, оренди житла або винайму готельного номера, а також відшкодовуються витрати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, у розмірі місячної заробітної плати народного депутата України, що не підлягають оподаткуванню. Ще 3 879 гривень доходу – це проценти. Мабуть, від ТОВ «Будінфорум», власником якого він є.

Змін зазнали хіба що грошові активи нардепа. За 2017 рік він задекларував готівкові кошти: 1 317 665 доларів США (у 2016 році було понад 1,4 мільйони доларів), 240 600 євро (без змін) та 170 514 гривень (було 465 тисяч). Щодо грошей у банківських установах, то Віктор Бондар задекларував понад 51 тисячу гривень, тоді як в 2016 році декларував більше 108 тисяч.

Будинок під Києвом (661,4 квадратні метри), квартира в Одесі (77,7 «квадратів») та дві земельні ділянки загальною площею 4 тисяч квадратних метри, цінні папери на 50 тисяч гривень – все це, як і за 2016 рік, задекларовано і за торік. Не «позбувся» і нічого наче не придбав нового із цінного Віктор Васильович рухомого майна. Він знову задекларував 78 картин, 17 ікон, 13 годинників і декілька золотих запонок.

Раніше сайт «Є» повідомляв, що задекларували інші обранці від Хмельниччини – Сергій Мельник та Олександр Ксенжук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую