ye-logo.v1.2

Всі нардепи від Хмельниччини підтримали вступ до НАТО та ЄС

Політика 3052
Верховна Рада в першому читанні ухвалила проект змін до Конституції щодо курсу України - до ЄС та НАТО
Верховна Рада в першому читанні ухвалила проект змін до Конституції щодо курсу України - до ЄС та НАТО. Фото: president.gov.ua

Але для цього потрібно ще внести зміни до Коституції. Утім, перший крок зроблено

Сьогодні Верховна Рада України проголосувала за проект «Постанови про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору). Відповідний проект підтримали 311 народних обранців.

І всі представники Хмельниччини в парламенті (Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко, Андрій Шинькович, Олександр Герега, Олександр Ксенжук, Віктор Бондар та Сергій Лабазюк), згідно електронних результатів, оприлюднених на сайті Верховної Ради, натиснули на кнопку «за».

Законопроектом пропонується внести до Конституції зміни до преамбули, 3 статтей та перехідних положень щодо стратегічного курсу України на набуття членства в Європейському Союзі та в НАТО.

Якщо ці норми набудуть чинності, то вони закріплють стратегічний курс України на членство в НАТО і ЄС у Конституції. Для остаточного внесення змін до Конституції цей законопроект має бути схваленим 300 голосами на наступній сесії парламенту.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую