FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
3 Липня, 2024

Нардепи від Хмельниччини: хто в яких комітетах

Усі нардепи від Хмельниччини стали членами деяких комітетів, а дехто і очолив один із них. Фото: uainfo.org

Один очільник, одна заступниця, а решта рядові члени.

Вже завтра, третього вересня, Верховна Рада України, після першого пленарного засідання, знову збереться у сесійній залі. Утім, робота депутатів – це не лише ухвалення законів під куполом парламенту, а й праця в депутатських комітетах. До яких комітетів та на які посади увійшли народні обранці від Хмельниччини?

Єдиним комітетом, який очолив хмельничанин, став комітет з питань правоохоронної діяльності. Його голова – Денис Монастриський, який обраний за списками «Слуги народу».

У комітеті Верховної Ради України з питань бюджету маємо заступницю голови – Олену Копанчук, яка виграла вибори на окрузі №189 (місто Нетішин, Білогірський, Ізяславський, Красилівський і Теофіпольський райони).

Решта обранців від Хмельниччини також увійшли у різні комітети, але як рядові члени. Так, у комітеті з питань правової політики опинилися двоє представників «Слуги народу» «списочник» Володимир Ватрас та Микола Стефанчук, який виграв вибору на 187 окрузі (частина міста Хмельницького). Інші представники пропрезидентської партії працюватимуть у таких комітетах: Юрій Заславський (пройшов за партійними списками) – з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування; Олексій Жмеренецький (переміг на окрузі №190 - міста Славута і Шепетівка, Полонський, Славутський та Шепетівський райони) - з питань антикорупційної політики, Ігор Марчук (переможець на 193-му окрузі - місто Кам’янець-Подільський, Кам’янець-Подільський, Новоушицький райони) - з питань економічного розвитку.

Сергій Лабазюк, який виграв вибори на окрузі №188 (частина міста Хмельницького, Хмельницький та Волочиський райони), як і в парламенті восьмого скликання, став членом комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. А Віктор Бондар, представник округу №191 (місто Старокостянтинів, Віньковецький, Деражнянський, Летичівський, Старокостянтинівський і Старосинявський райони) – в комітеті з питань транспорту та інфраструктури. У парламенті минулого скликання він був членом комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України. Олександр Герега від округу №192 (Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький та Ярмолинецький райони), який раніше був головою підкомітету з питань тарифного та нетарифного регулювання Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, то в парламенті дев’ятого скликання - член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.