ye-logo.v1.2

Засідання до ночі: як відпрацювали нардепи від Хмельниччини

Політика 4115
Перше засідання Верховної Ради 9 скликання тривало понад 12 годин
Перше засідання Верховної Ради 9 скликання тривало понад 12 годин. Фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine/

Верховна Рада збереться вже третього вересня.

28 серпня о 10.00 розпочали, 29 серпня о 2.12 провели останнє голосування. Таким був перший робочий день парламенту, в якому Хмельниччина має 10 представників та ще одного екс-хмельничанина Руслана Стефанчука, якого згодом обрали першим віце-спікером Верховної Ради України.

Нагадаємо, парламент ухвалив ряд кадрових питань. Обрали прем’єр-міністром Олексія Гончарука, міністром оборони – Андрія Загороднюка, очільником Служби безпеки України – Івана Баканова. Проголосували і за новий уряд, в якому міністром ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб стала наша землячка Оксана Коляда. Вона народилася в Волочиську 4 вересня 1980 року, а вищу освіту отримала в 2007 році в Львівському держуніверситеті внутрішніх справ. До призначення обіймала посаду заступника керівника Міністерства у справах ветеранів. Міністром юстиції також став наш земляк - Денис Малюська, який народився 19 листопада 1981 року в Дунаївцях, а вищу освіту отримав у Київському університеті імені Шевченка. З 2010 року і аж до рішення йти в народні депутати (а він пройшов за списками пропрезидентської партії) Малюська працював консультантом з розвитку приватного сектору Світового банку. Працював в International Finance Corporation, Agriteam Canada та Офісі ефективного регулювання.

За Кабмін голосували «пакетом» і всі нардепи від Хмельниччини підтримали запропоновані кандидатури. За виключенням Олени Копанчук, яка за даними порталу ВРУ, була відсутня.

Схвалила Рада в першому читанні й проект «Постанови про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (№1095). У ньому пропонується прибрати з 80 статті Конституції те, що депутатам гарантується недоторканність і без згоди Верховної Ради їх не можна притягнути до кримінальної відповідальності.  Якщо закон буде ухвалений остаточно, недоторканність має бути скасована з 1 січня 2020 року. Єдиним нардепом від Хмельниччини, який не голосував, став Олександр Герега. Інші – «за».

Останнім голосування першого робочого дня парламенту стало за проект «Постанови про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України дев'ятого скликання (№1006) - за основу та в цілому». Воно відбулося о 2.12 ночі, й, схоже, не всі нардепи від Хмельниччини змогли так довго працювати. Про це можуть свідчити результати голосування, які оприлюднені на парламентському сайті. Нардепи від «Слуги народу» - Микола Стефанчук (його рідний брат Руслан також), Олена Копанчук, Олексій Жмеренецький, Ігор Марчук, Денис Монастирський, Володимир Ватрас та Юрій Заславський були «за». А ось самовисуванці Віктор Бондар та Сергій Лабазюк – відсутні. Олександр Герега – не голосував.

Отож, у перший день парламенту 9 скликання нардепи працювали у стінах Верховної Ради понад 12 годин (якщо враховувати перерви). Наступне засідання – третього вересня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую