FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

Сила соцмереж: депутати Городоччини не хочуть, щоб ділили район і приєднували їх до сусідів

Городоцькі депутати проти поділу району. Фото: скрін з google.com/maps

Вони прийняли звернення, підставою для якого стали… повідомлення у соціальних мережах.

Днями, на черговій сесії Городоцької районної ради, тамтешні депутати прийняли звернення до Хмельницької ОДА та Кабміну, у якому зазначили, що не хочуть приєднання району до сусіднього, Дунаєвецького.

Як пояснила сайту «Є» голова районної ради Ольга Зелінська, до неї все частіше почали звертатися як посадовці, так і жителі району із інформацією, що нібито Городоцьку ОТГ планують приєднати до Дунаєвецького району, а Сатанівську – до Хмельницького. Про це вони прочитали у соціальних мережах. Голова райради каже, такий варіант поділу району дійсно є як одна із пропозицій, які Хмельницька ОДА подала в Кабмін на розгляд.

«У 2019 році Городоцька РДА направила звернення Хмельницької ОДА про збереження Городоцького району і об’єднання його із сусідніми Чемеровецьким та Ярмолинецьким районами. Однак, зараз бачимо, що серед варіантів формування районів є поділ Городоцького: Городоцьку ОТГ приєднати до Дунаєвецького району, а Станаівську – до Хмельницького. Це і обурило людей», – каже Ольга Зелінська і додає, що жодних офіційних документів, чи проєктів їм не надходило, як і не запрошували райраду до обговорення варіантів.

«До мене на прийомах все частіше почали звертатися жителі району і депутати в тому числі, про те, що в соцмережах пишуть, що Городоцький район буде в Дунаєвецькому. Мовляв, треба щось робити. Жителі району і депутати, мають право на звернення, тому його готували спільно, депутати районної ради і адміністрація, яка давала економічні розрахунки», – пояснила Ольга Зелінська.

У звернення вказано, що депутати районної ради, «вкрай стурбовані напруженою соціально-політичною ситуацією, яка склалася у районі».

«Такий проект реформи субрегіонального рівня Хмельницької області у рамках децентралізації державної влади розриває Городоцький район на дві частини. Нам і досі невідомо, якими критеріями керувалися керівники цього проекту, якщо він створюватиме величезні незручності для жителів нашого району», – йдеться у документі.

Серед інших аргументів городоцькі депутати наводять інвестиційні і навіть духовні. Кажуть, і експорт продукції у Городоччини значний, і економічні показники кращі, і залучених інвестицій більше.

«Усе це викликає справедливе незадоволення у жителів району, інтереси яких ми представляємо у районній раді. Адже наш район утворений ще у 1923 році і за майже столітній період свого існування жодного разу не змінював свого статусу та розвивався як адміністративний центр. Тому ми вимагаємо, якщо не має можливості залишити Городоцький район у складі Хмельницької області, то включити Городоцьку об’єднану громаду та Сатанівську селищну раду до складу Хмельницького району. Ігнорування громадської думки жителів району призведе до зростання соціально – політичної напруги серед жителів району», – йдеться у зверненні.

Прийняте звернення депутати направили до Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку України та Хмельницької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, поки триває процес обговорення варіантів поділу Хмельницької області на райони, однак, остаточного варіанту поки немає.  

До теми: Райони області не погоджуються із проєктом «нарізання» округів від Хмельницької ОДА