FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

Екс-командир хмельницьких спецпризначенців Сергій Кривонос відреагував на звільнення з Ради нацбезпеки

Сергій Кривонос назвав своє звільнення «новорічним подарунком». Фото: З фейсбук-сторінки Сергій Кривоноса / Олександр Блажій

Він обіймав посаду заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Президент звільнив екс-командира хмельницьких спецризначенців Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Відповідний указ Володимир Зеленський підписав учора, 29 грудня.

Згідно з документом, Сергія Кривоноса направлено у розпорядження Міністерства оборони.

Тим часом Сергій Кривонос уже відреагував на рішення про його звільнення в соцмережах та нагадав, що на сайті парламенту є законопроєкт «Про територіальну оборону України» №4504, в якому він є співавтором.

«На сайті президента з'явився указ про моє звільнення з посади заступника Секретаря РНБО. Можна звільнити людину з посади, але людину з людини не звільнити! Дякую президенту за новорічний подарунок».

Разом з тим, низка українських ЗМІ звільнення Кривоноса пов’язують з критикою на адресу президента. Як пише «Українська правда», раніше Зеленський заявив, що в разі нападу Російської Федерації на Україну з боку окупованого нею Криму «буде велика війна» і будуть мобілізовані і чоловіки, і жінки.

Коментуючи заяву президента Кривонос зазначив, що така мобілізація у разі нападу Росії не матиме сенсу, оскільки для бою потрібно мати військовий вишкіл, а велика кількість громадян України не знають, як воювати. Тому вони не зможуть ефективно протистояти ворогу.

Нагадаємо, Сергій Кривонос був призначений заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України указом п'ятого президента України Петра Порошенка у березні 2019-го. До призначення на нову посаду Сергій Кривонос був першим заступником командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Раніше, у 2014-у, Сергія Кривоноса призначили начальником управління спеціальних операцій Генерального штабу Збройних сил України.

У 2000-х роках Кривонос служив на Хмельниччині в військах спецпризначення. Спочатку в Ізяславі, а потім і в Хмельницькому, куди переїхали спрецпризначенці. Згодом і очолив 8-ий полк спеціального призначення, який двічі виводив у найкращі частини Збройних сил України за підсумками року.

Додамо, що Сергій Кривонос був кандидатом у президенти України в 2019 році, але зняв свою кандидатуру.