FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

«Люди орієнтуватимуться на особистості»

Перший секретар обласного комітету СПУ Геннадій Савосін зустрівся із журналістами та розповів про те, чим, на його погляд, будуть цікаві цьогорічні вибори до місцевих рад

“Ці вибори не стільки політичні, скільки розраховані на індивідуальні особливості кожного кандидата, – переконаний Геннадій Савосін. – Я впевнений, що виборці звертатимуть увагу на те, що реального кожен з кандидатів зробив для громади, а відтак оцінюватимуть його за добрі справи й активну громадянську позицію. Також ці вибори цікаві тим, що їх варто розглядати не лише як звичайні вибори, а як такі, котрі розраховані на зміцнення політичної системи України. Серед людей нині побутує думка: “Усі партії однакові”, а істинно громадянської позиції й не зустрінеш. Тож ці вибори мають підняти саме громадянську позицію кожного українця”.
Наразі соціалісти вже створили "карту проблем" області та готові до співпраці з іншими політичними силами.
Секретар з ідеологічних питань обласного осередку СПУ Володимир Співачук переконаний, що в ідеалі діяльність кожної партії не може обмежуватися лише виборчими кампаніями, а має носити системний характер і бути розрахована на вирішення повсякденних проблем, котрі хвилюють кожного пересічного жителя нашого краю. «На жаль, нині більшість партій пишуть програми лише перед політичними перегонами, – впевнений він. – Забувають що і в період між виборами потрібно працювати. Наприклад, розроблена нами програма «Справедлива Хмельниччина» ще два роки тому, – це не просто програма, написана поспіхом. Вона була презентована на сесії обласної ради і спрямована якраз на системний економічний розвиток регіону: відродження села, промисловості, охорона довкілля, підтримку молоді та старшого покоління».
До речі, як розповідає Геннадій Савосін, незважаючи на політичну приналежність правлячих гілок влади, чимало пропозицій «Справедливої Хмельниччини» вже нині залучені до програми розвитку Хмельницького та увійшли до концепції соціально-економічного розвитку нашого регіону.  Окрім того, вже в листопаді очікується проведення  міжобласного науково-практичного семінару, ініційованого обласним комітетом СПУ – «Сучасні тенденції соціально-економічного розвитку Поділля та проблеми соціалізації суспільних відносин» за участю обласної державної адміністрації, Хмельницького національного університету та Хмельницької торгово-промислової палати.