FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
25 Липня, 2024

Хмельницькі опозиціонери поскаржилися владі на засоби масової інформації

Копія листа, який хмельницькі опозиціонери відправили місцевій владі та комунальним ЗМІ

Комітет опору диктатурі у Хмельницькій області вимагає об’єктивного висвітлення інформації в комунальних засобах масової інформації.

«У матеріалах, що висвітлювали святкування Дня Незалежності 24 серпня у м. Хмельницькому, не було навіть згадки про заходи опозиційних сил, об’єднаних в Комітет опору диктатурі, хоча журналісти газети «Подільські вісті» та телерадіокомпанії «Поділля-Центр» були там присутні», - йдеться у зверненні КОДу до керівництва області та керівників обласних комунальних ЗМІ.
Координатор громадської ініціативи «Оновлення країни» у Хмельницькому Олесь Вітряний заявив, що державні засоби масової інформації існують за кошти платників податків та призначені для висвітлення суспільно-політичного, економічного, культурно-освітнього життя мешканців Хмельницької області. Однак в порушення вимог Законів України «Про інформацію» саме у цих ЗМІ відсутні будь-які згадки про проведення багато чисельних заходів ініційованих опозицією.
«На мою думку це прояви цензури з боку високопосадовців області. Враховуючи це ми вимагаємо від керівництва державного телеканалу надати ефірний час для висвітлення позиції опозиційних сил», - додав Вітряний.
У заяві, яку опозиціонери направили губернатору, голові обласної ради, керівникам ХОДТРК «Поділля-Центр» та газети «Подільські вісті», просять керівництво ЗМІ виділити їм ефірний час та газетну площу для представлення своєї позиції щодо подій в області. А Василя Ядуху та Миколу Дерикота – посприяти в цьому.