FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

Блакитні майдани

Першого грудня в Теофіполі попри заборону селищной ради відбулося зібрання з нагоди річниці референдуму. Фото: з архіву

Чи не в усіх районних центрах Хмельниччини відбулися мітинги, на яких висловлювали підтримку Президенту та голові облдержадміністрації

На Хмельниччині відсвяткували двадцяту річницю проведення Всеукраїнського референдуму щодо проголошення незалежності України. Своєрідно. Ювілейне святкування, мабуть, запам’ятається деяким учасникам цих зібрань блакитними прапорами Партії регіонів та прийнятими резолюціями. В яких, зокрема, йдеться не лише про доленосну роль референдуму в становленні незалежної Української держави, а і про підтримку, цитуємо: «Президента України Віктора Федоровича Януковича, голови Хмельницької облдержадміністрації Василя Степановича Ядухи в проведенні важливих для народу реформ, спрямованих на побудову сучасної, стійкої, відкритої й конкурентоспроможної у світовому масштабі економіки і підвищення добробуту українських громадян».

Реакція з боку опозиції не забарилася. Зокрема, 2 грудня відбулася чергова сесія Ізяславської районної ради. Голова фракції «Свободи» Інна Жернова звернулася до прокуратури з вимогою дати правову оцінку діям посадовців Ізяславської райдержадміністрації за організований 30 листопада мітинг, на який, за словами депутата, в робочий час вийшли працівники райдержадміністрації, вчителі та лікарі. «На мітинг «вигнали» працівників бюджетної сфери, - стверджує депутат обласної ради від «Свободи» Ігор Сабій. - І подібне відбувалося в інших райцентрах. Ми вважаємо, що такі мітинги підтверджують те, що народ якраз не підтримує нинішню владу, яка докерувалася «до ручки». Офіційно ці мітинги були присвячені референдуму, але на них чомусь говорили про підтримку нинішньої влади».

Подібний мітинг відбувся й в Теофіполі. Однак там ситуація ще цікавіша. «В травні селищна рада прийняла рішення про встановлення місць для проведення політичної агітації, - розповідає голова Теофіпольської районної партійної організації ВО «Батьківщина» Роман Непотас. – А в листопаді на адресу селищної ради надійшов спільний лист голови райдержадміністрації та голови районної ради, в якому вони просять винести на розгляд виконавчого комітету питання замінити місце для встановлення наметів на центральній площі біля магазину «Маркет» на майданчик перед магазином «7 континент». Для чого? Щоб забезпечити безпеку руху автотранспорту та пішоходів на центральній площі Теофіполя. Однак територія біля останнього магазину – приватна, тому виконком заборонив всім громадським організаціям та політичним партіям проводити на тротуарі, який прилеглий до магазину «Маркет», в четвер, неділю та в дні проведення масових заходів з нагоди державних і релігійних свят, будь-які зібрання, заходи та інше. Це в ті дні, коли там людей багато ходить. Але… першого грудня у нас, попри заборону, саме в цьому місці з’явився агітаційний намет Партії регіонів. Там же відбувся і мітинг до річниці референдуму, на якому говорили про підтримку діючої влади».

Мітингували й в Красилові. В зібранні, за повідомленням офіційного сайту райдержадміністрації, взяли участь 580 людей, які ухвалили «Резолюцію учасників мітингу, приуроченого 20-ій річниці Всеукраїнського референдуму за незалежність». У ній, зокрема, зазначено про повну підтримку курсу реформ, ініційованих Президентом України Віктором Януковичем. Висловили красилівчани і, цитуємо резолюцію, «глибоке обурення з приводу безпідставної критики на адресу голови Хмельницької облдержадміністрації В.Ядухи та повністю підтримуємо його активну діяльність у розбудові Хмельниччини, вагомих здобутках, яких досягла область».