FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Червня, 2024

Танці для дорослих

Фото: Дмитро Скрипник

Кореспонденти “Проскурівського телеграфу” дізнавалися, де хмельничани та хмельничанки можуть займатися танцями, незалежно від віку, талантів та підготовки.

 Бальні танці для гарного настрою
У клубі сучасного спортивного танцю “Данс-центр” займатися можуть як жінки, так і чоловіки незалежно від віку та фізичної підготовки. Щоправда, у групі, що вивчає бальні танці, поки що один чоловік — Олександр Невський. Він спробував себе у силових видах спорту, тепер опановує танцювальне мистецтво. “Кожен чоловік повинен вміти хоч трохи танцювати, особливо вальс”, - вважає Олександр. Його улюблені танці із вже вивчених — запальні бачата та сальса.
За словами викладача Ірини Труніної, за три місяці її підопічні вивчили чотири танці з латиноамериканської програми, в планах — вальс, танго та інші танці європейської програми. “Хтось хоче скинути зайву вагу, хтось відновити пластику. Але більшість людей старшого віку приходять сюди за спілкуванням та гарним настроєм”, - розповідає Ірина.
Її слова підтверджує 46-річна Оксана Яворська: “У нас чудовий тренер, склався гарний колектив. Після тренування усі усміхнені і в гарному настрої”.
Для 48-річної Наталі Мацюк танці — це спосіб підтримати фігуру і здоров’я у гарному стані та поспілкуватися з однодумцями. “Мені дуже подобається, що ми вже багато чому навчилися. Хай ми не знаємо танці досконало, зате маємо уявлення про них та постійно вдосконалюємося”, - каже вона.
Клуб “Данс-центр” розташовується в “Офіс-центрі” по Подільській ( другий поверх).

Стріппластика позбавляє комплексів
У танцювальній школі “L'Dance” жінки віком від 17 до 40 років займаються за двома напрямками: зумба та стріппластика.
“Зумба — новий напрямок, що поєднує латиноамериканський танець та фітнес. Він подобається жінкам, оскільки потрібно інтенсивно стрибати плюс пластично розвиватися, - розповідає тренер Олена Коцюбняк. - Стріппластика дуже корисна для хребта, розвиває гнучкість та дозволяє жінкам позбавлятися комплексів. Вони стають привабливішими і сексуальнішими”.
32-річна Ольга Романова відвідує заняття зі стріппластики уже третій рік. “Мені дуже подобається. Після тренування хочеться літати, таке емоційне задоволення! Плюс підкачка, розтяжка, - розповідає жінка. - Якщо хочеться танцювати, треба не боятися і пробувати, не думати скільки тобі років”.
За рік занять можна досягти великих успіхів, головне — не жаліти себе. “Жінки, які нічого не вміли, зараз дуже пластичні і гарно танцюють. На шпагат сідають усі, навіть після пологів або у 40 років, - запевняє тренер. - Після заняття ми робимо розтяжку та вправи на релакс. Щоб стріп-танець виглядав м’яко, потрібно бути гнучким та пластичним”.
Танцювальна школа “L'Dance” розташовується по проспекту Миру, 99/3а (неподалік від спортивного клубу “Litium”).

Ча-ча-ча і сальса — для темпераментних жінок
Народний ансамбль бального та спортивного танцю “Успіх” з початком нового року планує відновити групу для дорослих. Жодних обмежень для бажаючих не буде, запевняє керівник ансамблю Юрій Горобець. Головне — бажання, гарний настрій та старання.
“Бальні танці дуже корисні. По-перше, вони дають гарну статуру, по-друге, рухаються ті частини тіла, які при сидячій роботі практично не задіяні. Також вони сприяють піднесенню настрою та відпочинку, адже людина переключається з однієї діяльності на іншу, пов’язану з гарною музикою”, - розповідає Юрій Горобець.
В першу чергу, бальними танцями займаються жінки, вони темпераментні, а тому більше полюбляють латину — ча-ча-ча, сальсу. І звісно ж, усі хочуть навчитися танцювати вальс.
“Бальні танці — це міжнародна мова тіла, їх танцюють усюди. Наш ансамбль гастролював в європейських країнах, у яких ми і перейняли методику викладання”, - розповідає тренер.
Його порада початківцям: не варто очікувати, що після першого заняття будете гарно танцювати. Все поступово, головне — отримувати задоволення від того, що робиш. З часом можна навіть взяти участь у змаганнях, але для цього потрібно займатися інтенсивно.
Навчитися танцювати у ансамблі “Успіх” можна у міському Будинку культури.