FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
2 Травня, 2024

У Хмельницькому стартував «Тур братів Стародубів»

Декілька днів велосипедисти з 14 областей України виборюватимуть нагороди змагань.

Дев’ятнадцятий раз поспіль у Хмельницькому проводять велотурнір імені видатних хмельницьких велосипедистів – братів Стародубів. «Цього року, на відміну минулого, нам пощастило з погодою, - каже Микола Стародуб. – У нинішніх змаганнях беруть участь не лише ветерани велоспорту, а багато молоді. І це дуже приємно».

Юна Маргарита Олійник вже втретє бере участь у змаганнях і зазначає: «Це для мене чергове підтвердження того, що я вмію швидко їздити на велосипеді». А ось для 71-річного Святослава Ковальчука, який приїхав до Хмельницького зі Львова, нинішній турнір… «Навіть не скажу, який за ліком, - сміється пан Ковальчук. – Я беру участь в змаганнях з 1996 року, але бувало пропускав турнір, оскільки виступав на міжнародній арені. Сьогодні ж знову в Хмельницькому! Буду боротися за перемогу».
«Позмагатися до нас приїхали справжні герою спорту, - каже Анатолій Стародуб. – До прикладу, неодноразовий чемпіон світу Юрій Заєць. Пишаємося і тим, що на змагання приїхали представники з зони АТО - з Севередонецьку».
Всього участь у змаганнях беруть понад 30 ветеранів велоспорту, а також чотири десятки юних спортсменів. «Тур братів Стародубів» триватиме три дні й завершиться 26 серпня.
Для молоді, яка бере участь у "Турі братів Стародубів", є можливість порівняти свої сили з іншими.
Святославу Ковальчуку зі Львова 71 рік. Але він не найстарший учасник велозмагань. Найстаршому - 74 роки.
Микола Стародуб каже, що ветерани велоспорту з Криму також хотіли приїхати, але...
На урочистому відкритті велозмагань учасники співали гімн України.
Символічна передача олімпійського факелу від братів Стародубів підростаючим чемпіонам.
Перша гонка "Туру братів Стародубів" проходить вулицями Хмельницького.