ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Арсенал-Київщина»: не часто в Хмельницькому побачиш такий матч (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3953

На СК «Поділля» пройшов поєдинок між аутсайдерами другої ліги, який претендує на звання найцікавішого поєдинку 30 туру в другій лізі.

Виконуючий обов’язки головного тренера «Поділля» після поєдинку з «Арсеналом-Київщиною» з Білої Церквою говорив: «Можете запитати в хлопців, але я ще декілька днів до матчу казав, що ми виграємо. Ось було в мене таке відчуття». Його ж колега з «Арсеналу» Андрій Ущаповський виглядав засмученим та зізнався: «Ми їхали за перемогою».

«Арсенал-Київщина», який ще донедавнього посідав останнє місце, зміг «вилізти» з дна турнірної таблиці. Натомість «Поділля» опинилося там, а тому цей поєдинок мав принциповий характер. Та господарям поля необхідно було вирішити, ким замінити в центрі захисту Владислава Греся, в якого був струс мозку. Тренерський штаб вирішив – перемістили з центру півзахисту іншого Владислава – Охрончука. Після гри «Охрана» (так його називають колеги по команді) сказав, що грати в центрі оборони для нього звична справа. Але в сучасному футболі слід вміти грати на будь якій позиції.

Андрій Джурко, хоч і грав у захисті, але часто загострював гру "Поділля" в контратаці.

Олексій Колесников хоч і не забив, але відзначився гольвою передачою.

Оскільки обидві команди прагнули перемогти, матч вдався доволі цікавим та видовищним. Та перший небезпечний момент виник лише на 13 хвилині, коли Андрій Ліповуз пробив поруч зі стійкою воріт «Арсеналу». Через 5 хвилин небезпечно пробивав і Олександр Музичук, але голкіпер перевів м’яча на кутовий. А потім… На 20 хвилині гості повели в рахунку. Денис Бреус наважився на удар з середньої відстані і Сергій Дворник, кому 12 травня виповнилося лише 19 років, не зміг відбити м’яч. Ще через чотири хвилини рахунок став 0:2. Помилка в захисті й Назар Ващенко вискочив на «побачення» з Дворником. Півзахиснику «Арсенала-Київщини» вдалося проштовхнути м’яч повз Сергія, а потім… «смугастий» влучив у ногу Миколи Дударенко та опинився в воротах. Винити Дударенка в цьому епізоді навряд чи можна. Помилилися в ситуації Валерій Степаненко та Владислав Охрончук. Та саме їм судилося згодом виправити ці помилки.

Микола Дударенко також записав на свій рахунок гольовий пас.

Ян Морговський був активним на флангах "Поділля", а тому не раз отримував по ногам від суперника.

Віддати належне гравцям «Поділля», вони наче не помітили, що рахунок став 0:2. Вжепісля гри капітан Алішер Якубов зауважив, що пропустили якісь два голи незрозумілих.

Хмельничани продовжили йти вперед, і вже через дві хвилини ледь «не розмочили» рахунок. Та білоцерківців, після удару Ліповуза, врятувала поперечина. На 35 хвилині поєдинку «Поділлю» вдалося забити. Навіс у штрафну, Олексій Колесников зміг скинути м’яч на дальню стійку, а там… Охрончук із незручної позиції зміг влучити у ворота – 1:2. А на 45 хвилині, перед самою перервою, Валерій Степаненко сам схопився за головою і вболівальників змусив зробити це. Після подачі кутового, м’яч опинився в Дударенка, і той скинув одразу на Степаненка. Валерій, недумаючи, одразу пробив з метрів 20-ти у прямісеньку «дев’ятку» воріт гостей. Гол-красень і рахунок став 2:2.

Владислав Охрончук вперше відзначився голом на професійній арені.

Валерій Степаненко, забивши гол-красень, аж взявся за голову.

Для Олександра Чернецького це був надпринциповий матч, аже восени вінще виступав не за "Поділля", а за біло-червоних з Білої Церкви.

У штарфному майдачнику обох команд точилася боротьба.

За таких обставин психологічна перевага була на боці гостей. А тому вболівальники сподівалися, що після перерви «Поділля» зможе дотиснути суперника та виграти матч. Востаннє, між іншим, команда Аркадія Баталова перемагала 14 листопада минулого року. Після того... 10 турів без перемог (не враховуючи технічної над херсонським «Кристалом»).

Міг забити і Олександр Музичук, але "Арсенал-Київщину" врятувала стійка.

У другому таймі гості одразу ж продемонстрували, що не збираються миритися з нічиєю. Але вже на 7 хвилині вони знову опинилися в «ямі». Кутовий, подача, і Алішер Якубов вивів «Поділля» вперед у рахунку. Між іншим, хмельничани вперше в цьому чемпіонаті не лише відіграли два голи, а й забили тричі. Могли іще. Але, якщо удар Колесникова відбив голкіпер, то Музичука… прийняла на себе стійка.

Гол Алішера Якубова став переможним для "Поділля".

Фінальний свисток рефері зафіксував перемогу «Поділля» з рахунком 3:2. Трибуни скандували «По-ді-лля», гравці вітали один одного, а потім фотографувалися з фанами, а білоцерківці йшли з поля засмученими.

Після матч гравці "Поділля" подякували фанатському сектору.

Після матчів 30 туру хмельничани піднялися на передостанню сходинку, маючи в своєму активі 19 очок в 28матчах. Наступний поєдинок вони проведуть 17травня в Івано-Франківську проти «Тепловика». Ну, а вдома зіграють 21 травня, коли прийматимуть «Реал Фарму» з Одеси.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую