ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Арсенал-Київщина»: все вирішив один гол (ФОТО)

Спорт 4564
Гол Артема Макарченка приніс перемогу Поділлю над Арсеналом-Київщиною
Гол Артема Макарченка приніс перемогу Поділлю над Арсеналом-Київщиною. Фото: автора

Відбулися матчі 11 туру чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А».

Перед матчем у Хмельницькому, в якому зустрілися місцеве «Поділля» та «Арсенал-Київщина» з Білої Церкви, вболівальники команди-господаря говорили: «Якщо не виграти в білоцерківців, то тоді в кого?». Гості, перед цим поєдинком, провели лише 5 матчів, в яких не забили жодного голу, а пропустили 14-ть. Утім, «Поділля» також не може похизуватися відмінними результатами. Тим паче, що ФК «Тернопіль» офіційно вже зняли зі змагань, і перемогу хмельничан над тернополянами анулювали. Тому перемога «Поділля» над «канонірами» могла стати першою офіційною…

«Арсенал-Київщина» приїхав на матч у складі 14 футболістів. Це могло свідчити про те, що в гостей є певні проблеми, якими має скористатися «Поділля». Утім, були побоювання, що хмельничани недооцінять суперника і не зможуть виграти цей поєдинок. Там сам матч це все розвіяв.

Гравці "Поділля" часто вигравали верхові дуелі

Андрій Муляр не раз завдавав клопотів футболістам з Білої Церкви

Команда Віталія Костишина з перших хвилин почали активно діяти в атаці, ось тільки створити якісь моменти не вдавалося. Так, були удари Сергія Швеця та Євгена Котюна, але з ними легко впорався голкіпер гостей Герман Гнатиш. Гості ж на 24 хвилині створили, мабуть, найнебезпечніший момент за цей відрізок часу, коли потужно пробивав Артем Сьомка. Та «Поділля» врятував Сергій Дворник, перевівши м’яч на кутовий. А потім…

Кирило Бабак записав у свій актив гольовий пас у матчі проти "Арсеналу-Київщині"

На 26 хвилині матчу Кирило Бабак прострелив із правого флангу в штрафний майданчик білоцерківців, де Артем Макарченко, якого опікували декілька захисників команди-суперника, в один дотик перевів «смугастого» у сітку воріт – 1:0.

Не завжди Харісону Омко вдавалося стримувати проходи Андрія Джурка

Ще через дві хвилини Макарченко міг оформити дубль. Але Гнатиш із другої спроби зміг прибрати м’яч. А потім на полі, здебільшого, точилася позиційна боротьба. «Поділля» намагалося збільшити свою перевагу в рахунку, «Арсенал-Київщина» - знайти власну гру.

Артем Макарченко став єдин футболістом "Поділля", який зміг забити білоцерківцям

Андрій Ліповуз у центрі поля стримував атаки гостей

Другий тайм став значно напруженішим. Особливо наприкінці. Але спочатку хмельничани знову ледь не забили – гостей, після удару Бабака, врятувала поперечина. Міг залетіти м’яч у ворота «канонірів» і на 68 хвилині, коли Валерій Степаненко ледь не закинув «смугастого» за комірець Гнатишу. Утім, голкіпер «Арсеналу-Київщини» зміг приборкати м’яча. Гості намагалися грати швидше в атаці, але захист «Поділля» діяв відмінно. Натомість, чим ближче до завершення матчу, тим грала ставала напруженішою. Хоча хмельничани самі в цьому винні. Забий Андрій Маховка на 85 хвилині матчу, гра б заспокоїлася. Але півзахисник «Поділля», після прострілу Бабака, не влучив по м’ячу. А до воріт було лише метрів 10-ть…

Андрій Маховка (праворуч) вперше вийшов на  поле СК "Поділля"

«Арсенал-Київщина» йшов уперед, нагнітав ситуацію біля воріт господарів, а хмельничани грали відверто на відбій. Та навіть за таких обставин «Поділля» на 90 хвилині знову могло забити. Та удар Яна Морговського з 10 метрів прийшовся прямо в руки голкіперу. Коли ж четвертий арбітр показав, що до основного часу компенсовано чотири хвилини, глядачі затамували подих. Всі очікували на фінальний свисток. А білоцерківці продовжували шукати щастя біля чужих воріт. І не знайшли. «Поділля» здобуло перемогу з рахунком 1:0.

Кінцівка поєдинку видалася дуже напруженою

«Була хороша гра, сусідів по турнірній таблиці, - заявив наставник гостей Олександр Акимов. – Думаю, вболівальникам було цікаво. Хлопці старалися, перемогти хотіли як «Арсенал», так і «Поділля». Але все вирішив один гол».

«Перемога дуже була потрібною, тому сильно хвилювалися, - зазначив «коуч» «Поділля» Віталій Костишин. – Але щось нам важко все дається. Могли забити більше. Були хороші моменти і в Морговського, і в Маховки, але… Ускладнили собі завдання, через що кінцівка була дуже нервовою».

Переміг сьогодні й волочиський «Агробізнес», який вдома здолав вінницьку «Ниву-В» також з рахунком 1:0. Єдиний гол на 2 хвилині з пенальті забив Віталій Груша..

А вже в наступному турі «Поділля» гратиме…. в Волочиську. «Подільське дербі» пройде на стадіоні «Юність» 15 вересня о 17.00.

Футболісти "Поділля" після матчу подякували вболівальникам за підтримку
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую