ye-logo.v1.2

Волейбол. Як «Новатор» вперше в історії виграв бронзові медалі (ФОТО)

Спорт 4899
Хмельницький Новатор під керівництвом Романа Ковальчука вперше здоубла бронзові медалі в Суперлізі
Хмельницький Новатор під керівництвом Романа Ковальчука вперше здоубла бронзові медалі в Суперлізі. Фото: автора

Заключний матч сезону видався доволі напруженим та емоційний.

«Новатор» та вінницьке «Серце Поділля» зіграє свій останній матч у чемпіонаті України в Суперлізі. Саме в ньому вирішували, яка з команд стане бронзовим призером першості.

«Новатор» минуло сезону зупинився за крок до медалей, посівши четверте місце. «Серце Поділля» взагалі проводило цей сезон вперше у Суперлізі. Отож, перемога в заключному матчі була б історичною для обох клубів.

Хмельничани на правах господарів майданчику впевнено розпочали матч. Потужні подачі не раз досягали своє мети. Здавалося, що «Новатору» вдається все – команда діяла майже безпомилково. Отримавши комфортну перевагу, господарі пішли на другу технічну перерви з переконливим рахунком 16:8. І, по суті, не давали можливості «Серцю Поділлю» наблизитися. Як наслідок, 25:18 і рахунок у матчі 1:0.

Другий сет пішов за іншим сценарієм. Вінничанам вдалося на початку партії зробити відрив у чотири очки. І ця перевага майже постійно зберігалася протягом всієї партії. Та за рахунку 18:20, здавалося, що «Новатор» не лише наздожене суперника, а й поведе в рахунку. Але наставник «Серця Поділля» Валерій Копилов взяв тайм-аут і… гра змінилася. Вінничани виграли 20:25 і рахунок у матчі став 1:1.

Екватор матчу був знову за хмельничанами. Утім, гості впиралися як могли і ближче до завершеня сету навіть повели в рахунку 17:18. Але «Новатор» знову зіграв як злагоджений колектив і зміг виграти 25:21.

Четверта партія могла б стати останньою. Але «Серце Поділля» не дозволило хмельничанам святкувати бронзові медалі. У напруженій боротьбі сет був за вінничанами з рахунком 21:25 і попереду був тай-брейк.

Швидка партія і купа емоцій. У п’ятому сеті, заключному не лише в цьому матчі, а в чемпіонаті, «Новатор» впевнено розпочав, зробивши запас у три очки. Та цю перевагу хмельничани розгубили швидко. І вже після обміну майданчиками, рахунок був рівним – то 9:9, то 11:11. А потім три поспіль виграні очки «Новатора», і до «бронзи» лише один крок – 14:11. Та вінничани відігралися разок, а потім на подачу прийшов Віталій Осадца. Подача, м’яч в ауті, і перемога «Новатора»!

Отож, вигравши важку дуель у «Серце Поділля», хмельницький «Новатор» вперше в історії волейболу області став професійною чоловічою командою, яка здобула нагороди в Суперлізі.


Сезон завершений. Вже в новому, восени цього року, хмельничани гратимуть у статусі володарів бронзових нагород.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую