FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

Хмельницький «Сокіл» гратиме в «Екстра-лізі» за новим форматом

Кількість учасників нового чемпіонату в Екстра-лізі поки невідома. Фото: з архіву

Чемпіонат України з футзалу, попередньо, розпочнеться 15 вересня.

Сезон 2018-2019 років в українській «Екстра-лізі» з футзалу вирізнятиметься від попередніх. Перш за все, зміниться система розіграшу.

На нараді керівників клубів, яку провела Асоціація футзалу України, вирішили відмовитися від проведення матчів стадії плей-офф. «У сезоні 2018/2019 чемпіонат розігруватиметься у два етапи: перший – два кола з роз’їздами, за результатами якого до другого етапу потрапляє шість найкращих команд з набраними очками у матчах між собою. Другий етап команди проводять у два кола з роз’їздами. Картки у чемпіонаті серед команд Екстра-ліги між етапами анульовуватися не будуть. Діятиме загальне правило: гравець підлягає дискваліфікації після чотирьох отриманих жовтих карток», - повідомляє прес-служба Асоціації футзалу України.

Підтримали й ідею щодо запровадження Кубка Ліги АФУ, який стартує 21 вересня. Цим турніром учасники «Екстра-ліги» будуть заповнювати паузи у чемпіонаті, які пов’язані з офіційними вікнами ФІФА для національних збірних. Команди «Екстра-ліги» будуть розбиті на дві групи, кожна з яких проведе два тури. Найкращі чотири команди з кожної групи кваліфікуються до «Фіналу Восьми», де і виборюватимуть звання найсильнішої.

У новому футзальному сезоні на вболівальників вперше очікуватиме «Матч зірок», який відбудеться 29 грудня. Місце проведення, принципи формування команд та інші умови і особливості проведення цього дійства будуть визначать пізніше.

Нагадаємо, у минулій першості в «Екстра-лізі» грали 10 команд. Щоправда, згодом одеський «Юні-Ламан» знявся зі змагань. Хмельницький «Сокіл» у регулярній першості посів 4 місце, а в 1/4 фіналу поступився львівській «Енергії»