FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
3 Липня, 2024

Волейбол. «Новатор» - «Барком-Кажани»: суперкубкове дежавю та майстерність львів’ян (ФОТО)

Новатор та Барком-Кажани провели два матчі в Хмельницькому. І двічі сильнішими були гості зі Львова. Фото: автора

Відбулися матчі другого туру чемпіонату України в Суперлізі.

 Хмельницький «Новатор» вдома приймав діючого чемпіона країни, володаря Суперкубка України львівський клуб «Барком-Кажани». Безумовно, прихильники «Новатора» очікували на те, що їхня команда зможе взяти реванш у львів’ян за поразку в Суперкубку, але… майстерність гравців гостей знову була вищою, а тому і реваншу не було. Хоч до перемоги був один крок. Принаймні в першому матчі.

Вигравши перший сет з рахунком 25:20, хмельничани не змогли втримати перевагу в наступних двох. Утім, в четвертій партії на майданчику знову точилася доволі напружена боротьба і «Новатор», якби не «дитячі помилки» гравців, міг завершити сет на свою користь значно раніше, адже перемагав 24:21. Але… «Барком-Кажани» змогли зрівняти рахунок, а далі пішла гра на більше-менше. Утім, «Новатору» вдалося, як і в Суперкубку, перевести долю матчу в тай-брейк, адже виграли партію 29:27.

Хмельницький "Новатор" провів два матчі проти львівського ВК "Барком-Кажани".

Та в п’ятій партії сталося якесь суперкубкове дежавю. Помилки на початку сету гравців хмельницької команди призвели до того, що львів’яни, в складі яких чимало гравців збірної України, отримали комфортну перевагу в рахунку, яку не розгубили. У підсумку «Барком-Кажани» переміг 15:9 та виграв увесь матч 3:2.

«Ми допустили багато неточностей, тому гра була непростою. Але слід віддати належне і команді «Новатор», яка також боролася і дала хороший бій», - каже головний тренер «Барком-Кажанів» Угіс Крастіньш. А ось наставник хмельничан Роман Ковальчук поразку в першому матчі прокоментував так: «Нам не вистачило індивідуальної майстерності гравців. Наразі львівський колектив укомплектований виконавцями вищого рангу і в ключові моменти це далося взнаки». 

Матчі хмельничан проти львів'ян останнім часом проходять у напруженій боротьбі.

Сьогодні, 29 вересня, команди зіграли і другий матч. Початок якого був доволі провальним для хмельничан, адже вони поступалися в рахунку 3:10. Та «Новатору» вдалося «повернутися в гру» та навіть зрівняти рахунок. Але не більше. «Барком –Кажани» знову виявилися сильнішими, вигравши сет 25:21.

У другому матчі "Новатору" не вдалося зіграти хоча б так, як у першому.

Друга партія також видалася напруженою, але знову сильнішими були гості зі Львова – 25:23. Ну, а третя… стала заключною. «Барком-Кажани» впевнено переграли хмельничан 25:15 та увесь матч – 3:0. «Сьогодні в другій половині другої партії почали менше помилятися і це додало нам впевненості, тому вдалося виграти в трьох партіях», - після матчу заявив Угіс Крастіньш. Головний тренер «Новатора» другий матч назвав логічним завершенням першого.

«Сьогоднішня гра – це логічне продовження вчорашньої. Команди досконало вивчили одна одну, - заявив Роман Ковальчук. - До того ж, наші молоді гравці ще не можуть стабільно грати на високому рівні, тому і стаються провали». Роман Олександрович розповів і про те, що його команда продовжує пошуки волейболістів, які можуть підсилити гру «Новатора». Адже «трансферне вікно» відкрите до 31 січня.

Після двох турів у хмельничан в активі дві перемоги, у львів'ян - чотири. Але вся боротьба ще попереду.

Ну, а свої наступні матчі хмельничани проведуть на виїзді 5-6 жовтня в Лубнах Полтавської області проти «Фаворита».