FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Травня, 2024

Футбол. «Поділля» - «Нива»: везіння, гра голкіперів та нічия (ВІДЕО+ФОТО)

У центральному поєдинку другої ліги групи «А» жодній з команд не вдалося забити.

Сьогодні, 23 жовтня, відбулися матчі 17 туру чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А». Хмельницьке «Поділля», яке посідало четверте місце, приймало тернопільску «Ниву», яка йшла другою. І ця гра була центральною в цьому турі. Утім, стала єдиною, в якій глядачі не побачили забитих голів.

Хмельничани, які в минулому турі на виїзді виграли в «Оболоні-Бровар-2» з рахунком 3:0, прагнули продовжити свою серію перемог, яка налічувала два матчі. А ось «Нива», яка в Тернополі програла «Калушу» 0:3, хотіла реабілітуватися перед власними вболівальниками. Але обидві команди перед грою зіткнулися з певними кадровими проблемами. «Поділля» не могло розраховувати на центрального захисника Владислава Охрончука, який відбував дискваліфікацію. Також не зміг зіграти Арсентій Дорошенко, який захворів. «Нива» також не задіяла двох гравців «основи» - травмованих Кохмана та Хохлова.

І саме гості на четвертій хвилині матчу ледь не повели в рахунку. Після навісу з кутового на дальню стійку Демчук переправив м’яча на Кисленка, який одразу пробив головою. Голкіпер «Поділля» Андрій Федоренко «потягнув» удар, і м’яч спочатку влучив у стійку, а потім приземлився схоже на лінії воріт. Утім, гравці «Ниви» сигналізували арбітру, що м’яч перетнув лінію. Але суддя Леськів з Львівщини продовжив матч – голу не було. Вже на відео сайту «Є» можна розгледіти, що голу все таки не було, і арбітр прийняв правильне рішення.

Господарі поля після такого епізоду відповіли неточними ударами Яна Морговського, Артема Панасенкова та Олександра Майка. А ось удар Сергія Зуєвича хоч і був у ствір воріт, але прийшовся саме туди, де стояв Максим Механів, який без проблем парирував його.

У середині першого тайму «Ниві» вдалося провести стрімку контратаку, в якій ексгравець волочиського «Агробізнесу» Андрій Скакун віддав точний пас на Максима Проціва, і той, пробивши по воротах «Поділля», влучив у поперечку воріт.

Другий тайм видався щедрішим на моменти. І на його початку саме хмельничани домінували на полі. Так, вже на 47 хвилині матчу Віталій Каверін, обікравши захисника «Ниви», вийшов віч на віч із Механівим, але не зміг переграти голкіпера гостей. А згодом Зуєвич міг відкривати рахунок, але після пасу Каверіна пробив з восьми метрів повз ворота. Мав шанс і Панасенков, але і нападник «Поділля» не зміг нанести влучного удару з метрів п’яти. Вже після гри головний тренер тернополян Василь Малик казав, якби «Поділля» реалізувало б ці моменти, невідомо як завершився б цей матч.

А ось кінцівка поєдинку видалася доволі нервовою саме для господарів. Адже «Нива» могла «вирвати» перемогу. Зокрема, удар головою Тараса Мороза прийняла на себе поперечина воріт «Поділля», а удар Мирона Бідного не завершився голом завдяки голкіперу хмельничан Андрію Федоренку. Та господарі також малим шанс здобути «вікторію» - якби Роман Опря зміг обіграти Механіва, коли той вийшов з воріт на зустріч форварда «Поділля», а Роман намагався його перекинути, та не вдалося. У підсумку нічия 0:0. Що ж після матчу говорили тренери команди, дивіться у відео від сайту «Є»:

Після цього поєдинку «Поділля» залишилося на четвертому місці в турнірній таблиці, маючи в активі 26 очок. Наступний матч хмельничани зіграють 27 жовтня в Вишгороді Київської області проти «Діназу», команди, яка має на один бал менше та йде п’ятою. У Хмельницькому «Поділля» гратиме другого листопада проти чернівецької «Буковини».