FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
8 Травня, 2024

Хмельницька прикордонна академія приймає чемпіонат з рукопашного бою

Прикордонники змагались у рукопашному бої. Фото: пресслужби Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького

Змагання присвятили пам'яті загиблих прикордонників.

Сьогодні, 11 березня у Національній академії держприкордонслужби імені Богдана Хмельницького відбулось офіційне відкриття чемпіонату з рукопашного бою. Прикордонники з усіх регіональних управлінь змагатимуться в пам'ять своїх колег, які загинули, захищаючи кордон.

«Змагання проходять у два етапи, упродовж трьох днів. Вчора був перший тур – демонстрація прийомів самозахисту, конвоювання, затримання правопорушників. Сьогодні буде повний контакт, де бійці-прикордонники продемонструють свою майстерність у виконані ударної та кидкової техніки, больових задушливих прийомів. Завтра буде фінал, хлопці перебуватимуть 5 хвилин у бою, кожен спортсмен продемонструє свою витривалість», - розповідає головний суддя змагань Гарій Осєдлевич.

Як зазначає помічник голови Держприкордонслужби з розвитку фізичної культури та спорту Микола Подоляк, змагання з рукопашного бою завжди проводять на базі академії. Каже, на території навчального закладу створені всі комфортні умови для проведення таких змагань.

«Учасниками чемпіонату є 24 команди. Перед тим у кожному регіональному підрозділі провадились відбіркові ігри. Вже збірні команди представляють тут, на базі академії, інтереси своїх загонів. Загалом маємо на чемпіонаті 96 спортсменів, з них три майстри спорту міжнародного класу, шість майстрів спорту, кандидати у майстри спорту і розрядники. Також є три чемпіони світу і три чемпіони Європи», - ділиться Микола Подоляк.

За його словами, спортивні змагання для прикордонників завжди були й будуть дуже важливими. Адже таким чином військовослужбовці фізично готуються для виконання службових завдань на кордоні.