FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
22 Липня, 2024

Футбол. «Метал» - «Поділля»: фінал, який став історією (ФОТО)

Харківський Метал переміг хмельницьке Поділля та став чемпіоном у другій лізі. Фото: автора

У Черкасах визначили чемпіона другої ліги.

16 червня на «Черкаси-Арені» відбувся футбольний матч за звання чемпіона другої ліги. У ньому зійшлися переможці групи «А» та «Б» - хмельницьке «Поділля» та харківський «Метал». Хмельничани, які прагнули вперше стати володарем золотих медалей у другій лізі, не змогли переграти харків’ян, які в цьому сезоні не програли жодного матчу. «Метал», вигравши 1:0, отримав «золото», а «Поділля» - «срібло».

Матч у Черкасах не викликав ажіотажу серед місцевих любителів футболу. Утім, глядачі на трибунах були. Та «градус» підтримки підігрівали не черкащани, а вболівальників команд із Хмельницького та Харкова. Адже вони, подолавши декілька сотень кілометрів, приїхали на гру. Щоправда, з Хмельницького було менше фанів, ніж із Харкова. Сектор підтримки «Поділля» налічував до півсотні вболівальників, а «Металу» - приблизно дві сотні. Але фани обох команд були активними та «гнали» своїх улюбленців уперед.

Фінал другої ліги, між Металом та Поділля, пройшов у Черкасах.

Хмельницьке Поділля перед матчем із харківським Металом.

«У першому таймі ми діяли дисципліновано, грали більше від захисту, але провели декілька хороших атак і могли відзначитися», - після матчу сказав головний тренер «Поділля» Віталій Костишин. І справді, у перші 45 хвилин на полі точилася рівна боротьба. Моменти виникали біля воріт обох команд, але саме хмельничани були ближчими до того, щоб відкрити рахунок. Утім, реалізувати створене не змогли.

«Метал», який в 22 матчах чемпіоната лише два матчі звів у нічию, а решту виграв, і пропустив лише 5 голів, намагався в першому таймі атакувати позиційно. Але захисники «Поділля» діяли відмінно, не даючи можливості харків’янам завдати точного удару по воротам Олега Чуваєва.

А вже після перерви головний тренер «Метала» Олександр Кучер дещо перебудував тактично гру своєї команди, випустивши замість Папи Гуйе Володимира Шопіна. Як сказав після гри Кучер, його команді дещо не вдався перший тайм, а тому він і перебудував гру своєї команди після перерви. І харків’яни почали діяти швидше та ще небезпечніше. Як наслідок, на 54 хвилині захисники «Поділля» дозволили Руслану Фоміну головою переправити м’яч у ворота хмельничан, і рахунок став 1:0. «У другому таймі ми справді зіграли дещо гірше і пропустили гол, - після матчу сказав Віталій Костишин. – А в кінці матчу хотіли врятуватися, поспішали, але не вдалося».

У підсумку гол Фоміна став єдиним у цьому матчі. «Метал» виграв у «Поділля» з рахунком 1:0 та став чемпіоном України в дургій лізі. «Полілля» - срібний призер. Та вже наступного сезону ці команди знову зустрінуться. Вже у чемпіонаті України в першій лізі. Як розповів Віталій Костишин, його футболісти йдуть у відпустку до липня, а потім готуватимуться до першості, яка, попередньо, розпочнеться 25 липня.

До вашої уваги фоторепортаж з матчу «Метал» - «Поділля»

Бразилець Жо весь матч тримав у напрузі Поділля.

Підтримка Металу на трибунах Черкаси-Арени.

Фан-сектор Поділля на трибунах Черкаси-Арени.

Станслав Мораренко мав ряд нагод у першому таймі, аби забити у ворота Металу.

Віталій Федоров з Металу (у синій формі) та Ігор Карпенко з Поділля.