FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Травня, 2024

Хмельничанка Ольга Полюк здобула олімпійську ліцензію

Хмельничанка Ольга Полюк здобула ліцензію на зимові Олімпійські ігри 2022 року. Фото: facebook.com/olga.polyuk

У лютому вона зможе захищати честь України в Пекіні.

П’ятеро лижних акробатів України отримали ліцензії на участь у ХХІV Зимових Олімпійських іграх, які в лютому пройдуть у Китаї. Серед них і хмельничанка Ольга Полюк, яка змагається у фристайлі. Для неї Олімпіади стане четвертою в кар’єрі.

Ольга Полюк, якій нещодавно призначили підвищену стипендію Хмельницької облдержадміністрації (10 тисяч), за сумою набраних очок на етапах Кубку світу посідає в рейтингу 10 місце, а відтак отримала шанс знову позмагатися за олімпійські нагороди. На попередніх Олімпіадах їй не вдавалося піднятися на п’єдестал пошани. У 2010 році в Ванкувері вона була 20-ою, у 2014 в Сочі – 15-ою, а в 2018 у Пхьончхані – 16-ою.

У Пекіні в лижній акробатиці Україну, окрім хмельничанки Ольги Полюк, представлятимуть Олександр Абраменко з Миколаєва, Дмитро Котовський та Анастасія Новосад з Рівного, а також закарпатець Олександр Окіпнюк.

На ХХІV зимових іграх вперше проведуть командні змагання з лижної акробатики, які заплановані на 10 лютого. А ось вже 13 лютого на Ольгу Полюк чекатиме кваліфікація. Фінал змагань – 14 лютого.

Читайте також: Тренер Марини Бех-Романчук розповів про початок нового сезону для хмельницької спортсменки

Ольга Полюк, ймовірно, буде єдиною представницею Хмельниччини на Олімпіаді в Пекіні. Фото facebook.com/fisfreestyle/