FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

Футбол. Ян Морговський більше не виступатиме за «Поділля»

Ян Морговський у новітній історії хмельницького Поділля пройшов разом із командою шлях від аматорського чемпіонату до першої ліги. Фото: з архіву

Вихованець хмельницької команди перебуває на перегляді в одному з ізраїльських клубів.

23-річний захисник хмельницького «Поділля» Ян Морговський більше не гратиме за хмельничан. Цю інформацію сайту «Є» підтвердив президент ФК «Поділля» Євген Бейдерман.

«Ян, який виріс у нас, прийшовши до нашої академії у 12 років, попросив дати йому можливість спробувати свої сили в іншій країні, в іншому чемпіонаті, - розповів Євген Бейдерман. – Хіба ми могли відмовити людині, які в «Поділлі» вже 11 років? Звісно, ні. Так, це кадрова втрата для клубу, але ми поступили по людські. Тому ми подякували Яну за багаторічну співпрацю та побажали успіхів у подальшій його кар’єрі».

Наразі Морговський перебуває в Ізраїлі, де проходить перегляд в одному з клубів. Цю інформацію футболіст сам підтвердив журналісту сайту «Є». «Так в Ізраїлі, - написав Ян. – Зараз нічого не можу прокоментувати».

«Ян Морговський – в новітній історії команди фактично з перших днів. Пройшов з командою всі рівні становлення: дебютував у юнацькій команді Поділля. У 2016 пройшов становлення в аматорській лізі. В тому ж році команда отримала майстрівський статус і Ян дебютував у професійному футболі. За шість років пройшов разом з командою шлях від аматорів до команди Першої ліги. Зарекомендував себе як боєць, професіонал своєї справи. Загалом у рамках Другої та Першої ліги а також Кубка України провів за Поділля 140 матчів, в яких відзначився п’ятьма забитими голами», - йдеться в повідомленні пресслужби ФК «Поділля».

Нагадаємо, після 20 турів у першій лізі хмельницьке «Поділля» з 26 очками посідає 8 місце. Свій перший офіційний матчі в 2022 році «Поділля» має провести 19 березня в Хмельницькому проти криворізького «Кривбасу». Команда вже розпочала підготовку до весняної частини чемпіонату в першій лізі та планує в лютому провести декількатижневі збори в Туреччині.

Читайте також: Кращі спортсмени й тренери Хмельницького отримають стипендії міського голови (Перелік)