ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» та «Агробізнес» планують підготовку за кордоном

Спорт 2981
Голкіпер Євген Кучеренко (праворуч), швидше за все навесні 2022 року не виступатиме за хмельницьке Поділля
Голкіпер Євген Кучеренко (праворуч), швидше за все навесні 2022 року не виступатиме за хмельницьке Поділля. Фото: з архіву

Команди вже вийшли з відпустки та почали готуватися до весняної частини чемпіонату.

Першість України з футболу в першій лізі відновиться 19 березня. І представники Хмельниччини в першому дивізіоні – хмельницьке «Поділля» та волочиський «Агробізнес», вже розпочали підготовку. Спочатку вдома, а згодом, планують і відправитися на закордонні збори.

Як розповів журналісту сайту «Є» президент ФК «Поділля» Євген Бейдерман, команда в середині лютого планує вирушити на три тижні в Туреччину, де на неї очікуватимуть хороші футбольні поля та контрольні матчі. Будуть в клубі й нові футболісти. «Ми плануємо підписати 5-6 футболістів, - каже Євген Бейдерман. – Навіть знаємо, кого саме хочемо дозаявити. Але поки прізвищ називати не буду. Коли підпишемо контракти, тоді й оприлюднимо. Знаю, що багатьох вболівальників цікавить і подальша доля гравців, яких ми орендували в інших команд. Тож Веремієнко, Коваль, Мораренко та Кучеренко повернулися до розташування клубів, яким вони належали. Думаю, когось із них ми побачимо навесні в складі «Поділля». А ось щодо Кучеренка… Він вже їхав до нас в оренду з «Колоса», ми були зацікавлені в послугах цього голкіпера. Утім, Євген опинився на перегляді в казахському «Аксі», який очолив Руслан Костишин (старший брат головного трена «Поділля» Віталія Костишина – прим.авт.) Тому нам неодмінно потрібно шукати нового воротаря. І тренерський штаб вже працює над вирішенням цього питання».

Наразі хмельничани до середини лютого готуватимуться в Хмельницькому. І, за словами головного тренера «Поділля» Віталія Костишина, планують провести три контрольні матчі - 2 лютого в Вінниці проти «Ниви» та 10 лютого в Івано-Франківську проти «Прикарпаття». «Ще шукаємо спаринг-партнера на 5-6 лютого, - каже Віталій Костишин. – Але також на виїзді, а не в Хмельницькому. Бо в нас, на жаль, немає нормального футбольного поля, на якому взимку можна грати».

Розпочали свою підготовку і в Волочиську. «Агробізнес», як розповів журналісту сайту «Є» віцепрезидент клубу Андрій Донець, також проведе три тижні на зборах у Туреччині, які розпочнуться з середини лютого. До того ж часу готуватимуться вдома та планують зіграти чотири контрольні матчі. Усі на виїзді. 2 лютого проти ФК «Юність» з першості Львівщини, 5 лютого – проти львівських «Карпат», а 8 лютого – проти луцької «Волині». Ці матчі пройдуть у Львові. А 11 лютого – в Івано-Франківську проти «Прикарпаття».

Також у складі «Агробізнеса» є вже нові футболісти. Лави клубу поповнили 28-річний нападник Олександр Апанчук із «Діназу», 22-річний півзахисник Сергій Русьян з «Чайки» та 25-річний експівзахисник «Кременя» Денис Бєлоусов.

Нагадаємо, після 20 турів у першій лізі «Поділля» з 26 очками посідає 8 місце, а «Агробізнес» із 21 балом – 13-те. Свої перші офіційні матчі в 2022 році команди з Хмельниччини мають провести 19 березня (базова дата туру). «Агробізнес» у Волочиську прийматиме тернопільську «Ниву», а «Поділля» в Хмельницькому – криворізький «Кривбас».

Читайте також: Хмельничанка Ольга Полюк здобула олімпійську ліцензію

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую