FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

Спортсмени з Хмельниччини увійшли у рейтинг найкращих атлетів України

Михайло Романчук увійшов у ТОП-10 найкращих атлетів 2022 року. Фото: з архіву редакції

Серед них є подружжя Михайла Романчука та Марини Бех-Романчук.

Асоціація спортивних журналістів України оголосила найкращих атлетів цього року. У список увійшли кілька спортсменів з Хмельниччини. Зокрема, Михайло Романчук опинився у десятці найкращих атлетів, а Марина Бех-Романчук — у п’ятірці найкращих атлеток. Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної військової адміністрації.

У рейтинг увійшли атлети різних статей. Їх визначали за підсумками голосування експертної ради Асоціація спортивних журналістів України. Цьогоріч лідером став фристайліст (лижна акробатика) Олександр Абраменко з Миколаївської області. Він набрав 86 балів. А найкращою атлеткою стала Ярослава Магучіх з Дніпропетровської області. Вона займається стрибками у довжину й цьогоріч набрала 86 балів.

У десятку найкращих атлетів увійшов й представник Хмельниччини — плавець Михайло Романчук. Він отримав 38 балів. Його дружина легкоатлетка (стрибки у довжину та потрійний стрибок) Марина Бех-Романчук, набравши 23 бали, у цьому рейтингу посіла одинадцяте місце. Однак в окремій номінації «Найкраща атлетка 2022 року» здобула четверту сходинку.

Також у загальний рейтинг увійшла Вікторія Ткачук легкоатлетка (біг на 400 метрів з бар’єрами), яка виступає від Донецької області, але є вихованкою Нетішинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи. А також — капітан збірної команди України з волейболу Олег Плотницький, який виховувався на Хмельниччині. Обоє фактично розділили 13 місце, набравши по сім балів.

Читайте також: Яка доля чекає на хмельницький Палац спорту