ye-logo.v1.2

Яка доля чекає на хмельницький Палац спорту

Спорт 8984
Будівництво Палацу спорту триває з березня 2019 року
Будівництво Палацу спорту триває з березня 2019 року. Фото: з архіву редакції

Безпосередньо будівля Палацу спорту вже готова орієнтовно на 93 відсотки.

До кінця цього року в Хмельницькому могло завершитися будівництво Палацу спорту. Але через масштабне вторгнення російських окупантів цим планам не вдалося здійснитися. Втім, поки що будівництво не планують консервувати, адже сама будівля завершена майже на 93 відсотки. Тому в бюджеті громади на 2023 рік міська рада передбачила відносно незначні кошти на продовження робіт. Про це кореспондентам сайту «Є» розповів міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, попри масштабну війну цьогоріч вдавалося частково проводжувати роботи на Палаці спорту. Був механізм їх фінансування коштом сплати податків підрядником. Таким чином вже готова спортивна арена: змонтували всі крісла, світло, звук. Залишилося лише постелити саме покриття. Тоді арена стане придатною для проведення спортивних змагань.

«Фактично, якщо брати саме приміщення Палацу спорту, то воно завершене орієнтовно на 93 відсотки. Тобто це питання місця роботи та невеликих коштів. Але залишається великий обсяг роботи на вулиці: благоустрій, зовнішнє освітлення, облаштування парковки, під’їзду», — пояснив Олександр Симчишин.

Які ж роботи проводитимуться в Палаці спорту у 2023 році, — спрогнозувати важко. Це залежатиме від ситуації. Однак, щоб не консервувати будівництво, в міському бюджеті все ж будуть передбачені кошти на його продовження.

«Консервація такого об’єкта шкідлива для нього. Будь-яка будівля, яка стоїть без експлуатації, зношується. Крім того, з часом вартість будівництва зростає. Тому ми намагатимемося виходити на фініш з об’єктами, які готові на понад 90 відсотків», — зазначив міський голова.

Також він зауважив, якби нині Палац спорту вже працював, його можна було б перетворити на великий пункт обігріву. У ньому можна було б розмістити п’ять тисяч людей.

Згідно з проєктом бюджету, на продовження будівництва Палацу спорту в 2023-му в міській скарбниці передбачили три мільйони гривень. Наразі загальна скоригована вартість об’єкта становить понад 448 мільйонів 128 тисяч гривень. З них у попередні роки з міського та державного бюджетів було профінансовано 287 мільйонів 427 тисяч гривень.

Нагадаємо, будівництво Палацу спорту на вулиці Прибузькій, 5/1 стартувало у березні 2019 року. Його арена розрахована на три тисячі глядацьких місць. Також є кілька окремих спортивних залів, площею по 330-350 квадратних метрів. Крім проведення спортивних змагань, у ньому планують проводити різноманітні концерти, масштабні форуми та виставки.

Ще на початку цього року в Палаці спорту були завершені усі чорнові роботи. Крім того, було під’єднане централізоване теплопостачання. Тому за належного фіксування його могли відкрити до кінця 2022 року.

Читайте також: У Хмельницькому багатоповерхівкам відшкодовуватимуть частину витрат на придбання генераторів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую