FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
17 Травня, 2024

У Хмельницькому провели футбольний матч пам'яті Віталія Балицького (ФОТО)

Друзі та колеги Віталія Балицького щороку збирають в Хмельницькому та проводять футбольний матч, щоб вшанувати пам'ять Віталія Вікторовича. Фото: автора

Колеги, друзі та вихованці ексфутболіста і тренера традиційно зіграли на спорткомплексі «Поділля».

22 серпня Віталію Балицькому, колишньому футболісту та тренеру хмельницьких команд виповнилося б 45 років. Сьогодні ж, 22 липня, у Хмельницькому Віталія Вікторовича, серце якого передчасно зупинилося 23 липня 2018 року, на спорткомплесі «Поділля» провели вже традиційний матч «Пам'яті Віталія Балицького».

Після того, як Віталій Балицький відйшов у вічність, його друзі, колеги та вихованці щороку збираються, що зіграти таки поєдинок. Сьогодні – не виняток. Кажуть, завжди пам'ятають його, адже він був хорошим футболістом, згодом тренером, та взагалі – доброю людиною.

На матчі, який провели 22 липня, учасники поділилися на дві умовні комаенди – на друзів та колег Балицького. В одній з них зіграли й 13-річні Денис Гордєєв та Ілля Бодак, які з семи та п'яти років відповідно робили свої перші кроки у футболі. «Я й досі згадую слова Віталія Вікторовича, який казав: «Не бійся брати на себе гру та бити по воротах», - каже Ілля Бодак, який нині навчається в футбольній академії львівського «Руху». – І я саме так і роблю!».

Щодо самого поєдинку, то попри дружній статус, у ньому була певна інтрига та емоційна складова. Жодна з команд не хотіла поступатися, а рахунок у матчі змінювався, як на гойдалках. То «Друзі Балицького» заб'ють, як одразу «Колеги Балицького» зрівняють, або ж навпаки. Та все таки матч завершився перемогою однієї з команд – «Друзів Балицького» з рахунком 3:2.

Довідково: Віталій Балицький народився 22 серпня 1978 року. Свої перші кроки в футболі робив в хмельницькому «Поділлі», а вже згодом виступав у київському ЦСКА, луцькій «Волині», кропивницькій «Зірці», вінницькій «Ниві», броварському «Нафком», «Княжій» зі Щасливого, луганському «Комунальнику», «Аланії» з Владикавказу, румунському «Клужі» хмельницькому «Динамо». Працював тренером в хмельницькому «Поділлі» - спочатку в аматорській першості, а згодом і в другій лізі. Також був дитячим тренером у ФК «Поділлі».

До вашої уваги фото з матчу пам'яті Віталія Балицького:

Друзі Віталія Балицького зіграли в білій формі, а колеги - в синій. Щоправда, майже усі вони свого часу були як колегами, так і друзями Віталія Вікторовича. 

Читайте також – Як у 2022 році проходив матч пам'яті Віталія Балицького.