ye-logo.v1.2

Спека та 10 голів: відбувся матч пам’яті Віталія Балицького

Спорт 3020
Матч пам
Матч пам'яті Віталія Балицького видався видовищним на моменти та голи. Фото: автора

У Хмельницькому вшанували пам’ять тренера та футболіста хмельницького «Поділля».

Сьогодні, 23 липня, на спорткомплексі «Поділля» відбувся футбольний поєдинок пам’яті Віталія Балицького, колишнього футболіста та тренера хмельницької команди. Саме в цей день чотири роки тому в 2018-му серце Віталія Вікторовича зупинилося, коли йому було 39 років.

«Ми з ним були знайомі, ще до того, як працювали в «Поділлі», - каже Віталій Костишин, який нині є головним тренером хмельницького «Поділля». - Віталій, коли був футболістом, був дуже неприступним захисником, тому і не дивно, що пограв на високому рівні. Проти нього було важко грати. А як тренер і в житті… дуже добра людина, з якою завжди було приємно спілкуватися, дружини. Він був добряком, чим і запам’ятався усім».

Як розповів друг Віталія Балицького – Максим Горбієвський, який свого часу пограв пліч-о-пліч із Віталієм Вікторович у декількох командах, на організацію цього матчу витратили три дні. «У телефонному режимі один із одним домовилися та зібралися. Допомогла і обласна асоціація футболу, за що вдячний. Хтось зміг приїхати, хтось ні, але змогли швидко зібратися. Багатьох, на жаль, не було. Та через рік, сподіваюся, коли орків вже не буде в нашій Україні, ми запросимо футболістів київського ЦСКА, які грали з Віталієм і проведемо черговий матч», - каже він.

23 липня 2022 року. Матч пам'яті Віталія Балицького

23 липня 2022 року. Матч пам'яті Віталія Балицького

Максим Горбієвський згадує, що Віталій Балицький завжди був порядною людиною, дуже сильним футболістом, який завжди підказував молодим. «У нього не було такого, як накричати на молодь. Навпаки, він завжди підказував, пояснював та вчив. Він був відмінним хлопцем! Якби це було не так, то ми б навряд чи збиралися і не влаштовували такі матчі», - продовжує Максим.

23 липня 2022 року. Матч пам'яті Віталія Балицького

У матчі пам'яті Віталія Балицького взяли участь як друзі Віталія Вікторовича, так й ті, хто з ним грав або тренувався під його керівництвом.

Щодо самого поєдинку, то він пройшов дещо не в традиційному форматі. Замість двох таймів по 45 хвилин «Друзі Балицького» та «Команда Балицького», зіграли два тайми по 35 хвилин. Причина – літня спека. Утім, попри дещо скороченні тайми, гра видалася цікавою та динамічною. А в матчі забили 10 голів! По п’ять у ворота кожної з команд. За «Друзів Балицького» забивали Лев Сергеєв, Костянтин Мандріченко, Руслан Кострицький, Сергій Сяньков та Ігор Глушок. За «Команду Балицького» - Олександр Мандзюк, Дмитро Матусов, Віталій Костишин, Сергій Якубовський та Ілля Бодак. Останній, між іншим, вихованець Віталія Балицького. Адже Віталій Володимирович тривалий час працював із дітьми.

23 липня 2022 року. Матч пам'яті Віталія Балицького

23 липня 2022 року. Матч пам'яті Віталія Балицького

23 липня 2022 року. Матч пам'яті Віталія Балицького

23 липня 2022 року. Матч пам'яті Віталія Балицького

Матч пам'яті Віталія Балицького - переможця в цій грі не було

Отож, нічия 5:5.

«Рахунок закономірний, - вважає Валерій Лахмай, ексфутболіст, який нині займається тренерською діяльністю. - Грали дві команди, які вміють грати у футбол, хлопці, які пройшли школу та пограли на різних рівнях. Тому нічия – це той результат, який і мав би бути». Валерій зізнається, що останні років 3-4 не грав у футбол на великому полі. Та додає: «Але нині такий матч у пам’ять нашого друга, колеги, якого я пам’ятаю, як чесну та доброзичливу людину, хорошого футболіста та гарного тренера… я просто не міг не взяти участь у цій грі».

23 липня 2022 року. Матч пам'яті Віталія Балицького

Матч пам'яті Віталія Балицького - фото учасників цього поєдинку

Читайте також - Біжу за Азовсталь: у Хмельницькому влаштували забіг на підтримку захисників Маріуполя

Довідково: Віталій Балицький народився 22 серпня 1978 року. Свої перші кроки в футболі робив саме в хмельницькому «Поділлі», а вже згодом виступав у київському ЦСКА, луцькій «Волині», кропивницькій «Зірці», вінницькій «Ниві», броварському «Нафком», «Княжій» зі Щасливого, луганському «Комунальнику», «Аланії» з Владикавказу та румунському «Клуж» з Клуж-Напока, хмельницькому «Динамо». Тренував і хмельницьке «Поділля» - спочатку в аматорській першості, а згодом і в другій лізі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую