FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Серпня, 2024

Кубок України з футболу: лише один представник Хмельниччини пройшов далі

Епіцентр не зміг переграти Скалу 1911, а тому, як і Агробізнес, завершив свої виступи в Кубку України. Фото: автора

«Поділля» в серії пенальті здобуло путівку до наступного раунду, а ось «Агробізнес» та «Епіцентр» завершили свої виступи.

Вчора, третього серпня, відбулися матчі першого етапу Кубку України з футболу сезону 2024-2025 років. Хмельниччину в цьому турнірі представляло три клуби, з яких лише одному вдалося пройти до наступного етапу змагань.

Хмельницьке «Поділля» грало в Івано-Франківська проти «Ревери 1908», команди, яка цього сезону дебютує на професійному рівні. Утім, для хмельничан цей матч видався доволі важким. Адже господарі поля, відкривши рахунок на 36 хвилині, тривалий час утримували свою мінімальну перевагу. Та на 75 хвилині влучний удар Івана Оробця допоміг «Поділлю» зрівняти рахунок. Основний час матчу завершився з рахунком 1:1, тож довелося зіграти ще два екстра тайми по 15 хвилин.

І вже на 93 хвилині Кирило Костенко вивів «Поділля» вперед у рахунку і, здавалося, хмельничани зможуть довести свою перевагу. Але… на 120 хвилині поєдинку Максим Угринюк вразив ворота гостей та перевів гру в серію пенальті. Футбольна «лотерея» виявилася на користь хмельничан. Спочатку все було рівно, футболісти реалізовували свої удари, але за рахунку 2:3 гравець «Ревери 1908» пробив повз ворота. «Поділля» свій четвертий удар використало, а ось івано-франківці… удар Неледви відбив голкіпер хмельничан Дмитро Непогодов і протистояння завершилося. Рахунок 2:4 та «Поділля» проходить до наступного етапу, матч якого пройде 12 серпня. Хто буде наступним суперником подолян – визначать під час жеребкування 5 серпня.

 А ось волочиський «Агробізнес» гостював на Львівщині, де грав проти ФК «Миколаїв». Минулого сезону команда з Волочиська також протистояла цьому аматорському клубу з Львівської області, вирвавши перемогу в екстра таймах з рахунком 3:1. Цього ж разу… усе вирішив автогол Андрія Глоби наприкінці першого тайму. Тож «Миколаїв» переміг 1:0, а «Агробізнес» тепер готується до нового чемпіонату в першій лізі.

Невдалим виявився матч і для кам'янець-подільського «Епіцентра», який в Моршині Львівської області грати проти стрийської «Скали 1911». Стрияни, забивши на 11 та 19 хвилинах, змогли згодрм зберегнти свої ворота «нуль». Хоча в «Епіцентра» були моменти, але в двох епізодах, після ударів Івана Бендери та Микити Полюляха, господарів врятували стійки воріт. «Скала 1911» здолала «Епіцентр» 2:0 та пройшла до наступного раунду змагань.

Попереду на команди з Хмельниччини очікують матчі першого туру чемпіонату України з футболу в першій лізі. Вже 7 серпня «Агробізнес» у Волочиську прийматиме харківський «Металіст» (початок о 15:30). А 8 серпня в Хмельницькому «Поділля» о 15:30 зіграє проти ФК «Хуст». Кам'янець-подільський «Епіцентр» також грати 8 серпня – у Тернополі проти «Ниви» (о 17:00).

Читайтет також - Календар матчів чемпіонату України з футболу в першій лізі