FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
12 Серпня, 2024

«Агробізнес», «Поділля» та «Епіцентр» розпочали чемпіонат із перемог

Віталій Гемега забив перший гол Поділля у новому сезоні в першій лізі. Фото: з архіву

Усі три клуби з Хмельниччини виграли свої перші поєдинки нової першості.

Розпочався чемпіонат України з футболу серед команд першої ліги, участь в якому беруть три команди з Хмельницької області – «Агробізнес» з Волочиська, «Поділля» з Хмельницького та «Епіцентр» із Кам'янця-Подільського. І усі представники Хмельниччини здобули свої перші звитяги.

Першими на старт сезону вийшли футболісти «Агробізнеса», які 7 серпня в Волочиську приймали харківський «Металіст». Для подолян початок матчу видався невдалим, адже вже на четвертій хвилини вони пропустили гол – забив Єгор Абрамов. Утім вже у другому таймі «Агробізнесу» вдалося не лише відігратися, а переграти суперника. Спочатку на 54 хвилині свій дебютний гол за волочиську команду забив ексгравець «Хуста» Іван Станкович. А ще через 10 хвилин господарі заробили пенальті, який реалізував Максим Вотіховський. Отож, «Агробізнес» - «Металіст» 2:1.

Вчора, 8 серпня, хмельницьке «Поділля» вдома приймало ФК «Хуст» із Закарпаття. Гості, за підсумками минулого чемпіонату, мали б грати в другій лізі. Однак, враховуючи те, що «Дружба» з Мирівки призупинила свої виступи, хустян повернули назад. До слова, хмельничани до цього поєдинку мали п'ятиматчеву серію домашніх перемог із минулого сезону. І вже в новому продовжили її. На 13 хвилині Віталій Гемега, скориставшись помилкою захисника «Хуста» із власної половині поля добіг до чужого штрафного майданчика та вразив ворота суперника. Були ще моменти біля воріт гостей, але господарі їх не реалізували. Ну, а коли «Хуст» на 65 хвилині залишився в меншості, стало очевидним, що хмельничани свою перемогу не втратять. Так і сталося – «Поділля» - «Хуст» 1:0.

Закривав перший тур у групі «А» матч у Тернополі, де «Нива» приймала «Епіцентр». У ньому все вирішив один гол, який кам'янчани забили на 49 хвилині – відзначився Андрій Беженар. Могли подоляни забити ще як мінімум один, якби Данило Кравчук влучив у рамку воріт на 73 хвилині. Тернополяни ж намагалися відігратися, але гості їм цього не дозволили. У підсумку матч «Нива» - «Епіцентр» завершився з рахунком 0:1.

Попереду поєдинки другого туру. 17 серпня «Поділля» гратиме в Ужгороді проти «Металіста», а «Агробізнес» у Чернівцях – проти «Буковини». «Епіцентр» пропускатиме цей ігровий день через непарну кількість команд у групі. Зауважимо, що до цього другого туру на «Поділля» очікує ще матч Кубку України проти «ЮКСИ» з Тарасівки Київської області. Він пройде 12 серпня в Хмельницькому.

Читайте також: Календар матчів чемпіонату України з футболу в першій лізі
Кубок України з футболу. «Поділля» зіграє в рідних стінах