FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
13 Жовтня, 2024

Футбол. Перервана «казка» «Агробізнеса» та порятунок від «Поділля»

Хмельницьке Поділля в Чернівцях змогло здобути нічию в матчі проти Буковини. Фото: з архіву

Відбулися матчі 12 туру чемпіонату України з футболу в першій лізі.

Сьогодні, 13 жовтня, в першій лізі групі «А», в якій виступають три клуби з Хмельниччини, пройшли матчі чергового туру. «Епіцентр» із Кам'янця-Подільського через зняття з першості ФК «Хуст» пропускав (кам'янчани напередодні зіграли товариський матч із «Колосом» із Ковалівки та поступилися з рахунком 1:0), а ось волочиський «Агробізнес» та хмельницьке «Поділля» грали на виїзді.

«Агробізнес» на Закарпатті протистояв «Минаю». До цього поєдинку клуб із Волочиська був єдиною командою першої ліги, яка ще не втрачала очок. Але… в Минає «казка» «Агробізнеса» завершилася. Вже на 17 хвилині матчу м'яч, після удару Артура Ременяка, влучив у когось із захисників подільського клубу на опинився в воротах гостей. А на 42 хвилині «Минай» подвоїв свою перевагу – забив Євгеній Рязанцев. На 71 хвилині Ременяк оформив дубль у грі. Утім, через 5 хвилин Дмитро Касімов скоротив відставання в рахунку. Але врятувати матч команді з Хмельниччини не вдалося. «Минай» - «Агробізнес» 3:1. А відтак переможна серія «Агробізнеса», яка налічувала 9 матчів, завершилася.

«Поділля» в Чернівцях грало проти «Буковини». Після поразки в минулому турі від «Металіста», хмельничани хотіли реабілуватися перед власними вболівальниками. Утім, зробити це було справою не легкою. Адже «Буковина» - один із претендентів на підвищення в класі. Крім цього, «Поділля» мало кадрові проблеми – травмовані Шаврін та Костенко, через перебір жовтих карток пропускали Цибульник та Гамолов. А в першому таймі ще через пошкодження поле залишив Савченко. Але перший тайм у Чернівцях завершився внічию 0:0.

А ось на початку другого – на 49 хвилині, Микита Безуглий зміг вразити ворота гостей та відкрити рахунок у матчі. Та на 72 хвилині Кирило Пасічник, який в першому таймі замінив Савченка, після навісу з кутового пробив головою і… м'яч влучив у Безуглого та опинився в воротах «Буковини». У підсумку хмельничанам вдалося здобути заліковий бал – матч «Буковина» - «Поділля» завершився з рахунком 1:1.

У наступному турі, матчі якого пройдуть 19 жовтня, усі три клуби з Хмельниччини гратимуть вдома. «Агробізнес» у Волочиську прийматиме івано-франківське «Прикарпаття», а «Поділля» в Хмельницькому – «Минай». У Кам'янці-Подільському «Епіцентр» зіграє з харківським «Металістом».

Турнірне становище команди після 12 туру:
1. «Агробізнес» - 27 очок (10 матчів)
2. «Епіцентр» - 15 (8)
3. «Буковина» - 15 (10)
4. «Металіст» - 15 (10)
5. «Минай» - 9 (9)
6. «Прикарпаття» - 7 (9)
7. «Поділля» - 7 (9)
8. «Нива» - 5 (9)

Читайте також: Футзал. У Кубку України для хмельничан без втрат, у «Екстра-лізі» - перша перемога