FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
6 Липня, 2024

Кращі спортсмени Хмельниччини 2011 року

Тендітна Тетятна Ахмамєтєва на чемпіонаті світу 2011 року з пауерліфтингу здобула срібну нагороду. Фото: автора

В облдержадміністрації відзначили кращих спортсменів, фахівців та ветеранів спорту Звісно, цим людям не звикати до нагород.

Ті, хто завітав на урочистості, за своїми плечами мають чималі здобутки на спортивній ниві. Адже вони визнані кращими в області за підсумками 2011 року.

П'ятірки кращих

Безумовно, нагороджуючи діючих спортсменів, завжди слід пам'ятати й про колишніх. А тому обласною премією у сфері фізичної культури та спорту нагородили й ветеранів спорту – Василя Крамара, Юрія Мазура, Олену Поблічку, Олега Правицького та Віктора Флейчука. Не забули в управлінні молоді, сім'ї та спорту й про фахівців цієї галузі, а тому й визначили п'ятірку кращих – це Василь Базан, Віктор Барбалюк, В’ячеслав Батурлін, Олександр Ігнатенко, Євген Свіргунець. Ще одну п'ятірку нагороджених склали спортсмени-інваліди. Зокрема, кращими в 2011 році були визнані Володимир Антонюк з Віталієм Трушевим, які стали бронзовими призерами чемпіонату світу з футболу. А також чемпіон України з кульової стрільби Владислав Білецький, чемпіон України з плавання Павло Дронський та чемпіонка Європи з плавання Олена Істоміна.

Відзначили й «розбудовників» фізкультурно-спортивного руху. Ними в 2011 році визнали Івана Терещука (капітан волейбольної команди ХІІІ Всеукраїнської спартакіади серед державних службовців), Валерія Крохана (директор хмельницького футбольного клубу «Динамо») та В'ячеслава Батурліна (директор дитячо-юнацької спортшколи №1 «Буревісник»).

«Золота» десятка

Кульмінацією церемонії нагородження стало вручення обласних премій кращим спортсменам та тренерам. Але… Кому свято, а кому робота понад усе. А тому чимало «кращих» не змогли завітати на нагородження, оскільки перебували на тренувальних та підготовчих зборах. Особливо це відчулося тоді, коли нагороджували «ТОП-10» спортсменів з олімпійських видів спорту. Боксер Олександр Гвоздик, дзюдоїстка Ірина Кіндзерська, легкоатлет Олег Каяфа та фехтувальниця Ольга Жовнір не змогли приїхати в Хмельницький, оскільки готуються до чергових змагань. Натомість, до прикладу, за Ольгу Жовнір нагороду забрала інша фехтувальниця з Нетішина Галина Пундик, яка теж увійшла до десятки кращих за підсумками 2011 року. До «ТОП-10» також включили борців Павла Олійника та Андрія Стадніка, важкоатлетів Олексія Торохтія з Юрієм Чикидою, а також лижник Віталій Штунь.

Серед спортсменів з неолімпійських видів спорту кращими стали Тетяна Ахмамєтєва, Вадим Довганюк, Олена Козлова (всі призери міжнародних чемпіонатів з пауерліфтингу), самбіст Іван Васильчук, стрибуни на батуті Дмитро Залізняк та Віктор Кифоренко, гирьовики Василь Михайлінчик з Мариною Муринець, панкратіонівець Володимир Лахман, кікбоксер Микола Особський.

Нагородили й кращих юніорів. Так, за підсумками виступів у минулому році, найкращими подільськими спортсменами стали веслувальник Павло Алтухов, легкоатлетка Марина Бех, боксери Владислав Вєтошкін, Віктор Петров та Олександр Підмурняк, самбіст Віталій Гонгало, фехтувальниця Аліна Комащук, борці Гліб Кутей та Ганна Урода, а також дзюдоїст Антон Савіцький.

Якби не вони…

Не обділили увагою й тренерів, які виховали не одне покоління видатних спортсменів Хмельниччини. Звісно, одним із найтитулованіших можна назвати Михайла Мацьоху, викладача з важкої атлетики обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна», який виховав олімпійського чемпіона Тимура Таймазова та бронзового призера Олімпіади-1996 Дениса Готфріда. Михайло Маркович, під час нагородження, зауважив: «Щоб виховати багато чемпіонів, потрібно дуже багато коштів. Оскільки спортменам необхідно не лише повноцінне харчування, а й медичне забезпечення. Якби за кордоном розказати, що у нас за чотириразове харчування спортсмени здобувають олімпійські нагороди, там би розсміялися».

Окрім Михайла Мацьохи, кращими тренерами минулого року на Хмельниччині визнали Вадима Воронецького, Володимира Ліщука, Костянтина Мудрика, Володимира Стадніка, Миколу Тарадая, Анатолія Чумакова, Миколи Штуня, Ольгу Штурбабіну та Валерія Штурбабіна. Саме підопічні цих тренерів у 2011 році найбільше прославили наш край не лише в Україні, а й за її межами.