FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

Хмельницький кухар на «Мастер-шеф. Професіонали» опинився за крок від «битви чорних фартухів»

Леонід Малюга ледь не потрапив до "битви чорних". Фото: скрін з відео

Врятував Леоніда останній індивідуальний конкурс.

Леонід Малюга, шеф-кухар одного із хмельницьких готельно-ресторанних комплексів, продовжує змагатись на кулінарному телевізійному шоу «Мастер-шеф. Професіонали». У черговому випуску Леонід ледве не потрапив до «битви чорних фартухів».

Розпочали програму із індивідуального конкурсу, за умовами якого учасники мали приготувати власну авторську версію австралійської страви "Поплавок", яка складається із м’ясного пирога, що плаває в гороховому супі. Надихнувшись цією стравою кулінари повинні були придумати власну, але оформити таким чином, аби одна складова плавала в іншій.  

«Я зроблю рибну котлету, а всередину дам начинку. Запанірую її в чорному паніруванні, яке зроблю з сухарів, панка і активованого чи кокосового вугілля. Гарніром до моєї страви буде зелений рис. Плаватиме це все у грибному супі», - прокоментував свою ідею страви Леонід.

Однак рішення кухаря щодо приготування деяких елементів не сподобалось суддям. Окрім того, не було виконано головної умови – страва не плавала у супі. Через це Леонід та ще четверо його колег, яким "плаваюча страва" також не вдалась, одягли чорні фартухи.

Позбутись фартуха учасники мали можливість у наступному конкурсі, який також був індивідуальний. Завдання від суддів - приготувати страву для прибульців, але таким чином, щоб інопланетянин зрозумів чим Земля відрізняється від інших планет. Страву виконували шефи у двох екземплярах – перший для суддів, а другий для своїх колег по кухні, адже у цьому конкурсі учасники мали оцінити один одного. Переможцем стане той, чиї оцінки найбільше зійдуться із балами суддів. Якщо ж такий рекордсмен буле у чорному фартуху, то з нього знімуть його.

«Конкурс показує хто на скільки може бути об’єктивним, не враховуючи дружбу, якісь власної амбіції. Бо якщо ти зараз підеш голосувати на поводу емоцій, то можеш зробити гірше собі», - прокоментував конкурс Леонід.

Додав, що у своїй страві він хотів показати плодючість нашої землі. За основу взяв капусту кольрабі, з неї вирізав серединку і поклав туди різні інгредієнти – помідор, гриби, ягоди, морепродукти та інше.  

Страву Леоніда оцінював Віктор, але його бали не збіглися із суддівськими. А от хмельничанин ставив оцінки страві Владислава. Бали Леоніда та суддів співпали у двох з чотирьох позицій і це було добрим результатом. Завдяки цьому кухар скинув чорний фартух і не потрапив до «битви чорних».

Покинув проєкт Віталій Нужний, який оцінював інопланетну страву Леоніда Малюги.

Читайте також: Міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння» пройшов у онлайн-форматі