Бо як можна відмовитися від пропозиції, коли вас щиро і голосно запрошують ще за десяток кроків від входу?!
Інтер’єр
Переступаючи поріг «Моцарта», рекомендуємо забути про усі заклади громадського харчування, нашвидкуруч обставлені дешевими меблями, з невибагливим інтер’єром, двома-трьома універсальними картинами та темними скатертинами, на котрих нібито не помітно масні плями. «Моцарт» повністю відповідає тим асоціаціям, які виникають у наших головах після почутої назви. Інтер’єр ресторану витриманий у білому, кремовому та кольорі слонової кості, з вишуканою позолотою та всюдисущим блиском. Двоярусна зала зі столиками різної форми та розміру, золотавими шкіряними диванами, майже прозорою мармуровою підлогою, золотаво-білими м’якими стільцями, каміном, пуфиком, важкими скатертинами й портьєрами на вікнах – усе в найкращих традиціях епохи музиканта-віртуоза. Не вистачає лише самого Вольфганга Амадея.
Обслуговування
Дівчина-офіціантка, котра зустріла нас так, ніби ми щодня вечеряємо у їхньому закладі впродовж останнього місяця, посміхалася і пурхала над нашим єдиним зайнятим столиком, мов метелик. Незручно вийшло хіба що з меню, точніше – з його відсутністю. Нам так і не вдалося погортати кольорові ілюстрації з прейскурантом – меню у планах. Тому офіціантка усно повідала про страви, які готовий створити для нас шеф-повар, напої та ціни на них. А ось, щодо рахунку, то його після трапези подали як сюрприз – в подарунковій коробочці з бантиком.
Кухня
Коронний салат закладу – «Відень» – з лососем (38 гривень) та «Цезар» (35 гривень) вразили нас не лише пристойними порціями, але й натуральністю інгредієнтів. Йдучи у «Моцарт», забудьте про магазинний майонез та сухарики з пакетиків. Свіженькі помідори та листя салату, пармезан, хрусткі і водночас повітряні сухарики зі спеціального сорту хліба, куряче філе, засмажене у формі п’ятірні, ароматний соус з часничком…
Яблучний пиріг з морозивом та м’ятою (25 гривень) перевершив не лише усі запевнення офіціантки в ексклюзивності його витонченого смаку, але й наші власні сподівання. Він танув у роті, особливо, з викладеним зверху шаром морозива, і просився туди знову.
Загалом наш полуденок (з капучіно та молочним коктейлем на додачу) обійшовся у 128 гривень. І якщо прискіплюватися, то хіба що звичайна дешева трубочка, яка стирчала зі склянки – не вписувалась у королівську атмосферу.
З шиком, блиском та яблучним пирогом
Офіційне відкриття ресторану «Моцарт», що на Старокостянтинівському шосе, вже відбулося. Але кореспонденти «Хмельницької народної газети «Є» влаштували трапезу стінах закладу незадовго до цього.