FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
5 Липня, 2024

Ковбаса і сосиски підвищують ризик раку кишківника

Фото: positime.ru

Американські медики знайшли нові докази зв’язку між вживанням червоного м’яса й підвищеним ризиком розвитку раку кишківника.

 У дослідженні, яке тривало сім років, взяли участь 6 307 людей у віці від 40 до 75 років. Всі добровольці пройшли колоноскопію і розповіли про свій раціон харчування. Обстеження підтвердило наявність поліпів на стінках кишківника у 2 543 добровольців. Порівняльний аналіз показав, що регулярне вживання червоного м'яса, тим більше після промислової переробки (ковбаса, сосиски), пов'язане з високою ймовірністю появи передракових утворень у кишківнику. Вчені пояснюють, що в цих продуктах присутні канцерогени, які можуть провокувати розвиток пухлин.

Підготувала Світлана ЯСЬКОВА.