ye-logo.v1.2

У Кам'янці може з'явитися канатна дорога

Суспільство 2684
picma.ru
Фото: picma.ru

Така ініціатива поступила від потенційного інвестора.

У Кам'янці-Подільському відсутній електротранспорт. Якщо канатна дорога дешевша у будівництві, то велика ймовірність, що цей проект втілиться у життя. В інших містах я такого не бачив, це буде своєрідною диковинкою і потік туристів лише збільшиться, а це додатковий дохід для казни», - розповідає начальник відділу транспорту, зв’язку та дорожнього господарства управління інфраструктури та туризму Хмельницької обласної державної адміністрації Петро Тарасюк.

За ідеєю, канатна дорога з'єднає Старе місто Кам'янця-Подільського із іншими мікрорайонами.

«Я не бачу як розширяти дороги, адже дерева та забудови не дають такої можливості. А канатна дорога це питання знімає. Крім того, будівництво канатної дороги у десятки разів дешевше, ніж впровадження тролейбусів чи трамваїв. Це ідеальний варіант. Найближчим часом цю пропозицію обговоримо із владою Кам'янця-Подільського», - каже Петро Тарасюк.

Начальник відділу транспорту, зв’язку та дорожнього господарства не виключає появи канатної дороги і в обласному центрі: «У Хмельницькому цей проект також актуальний — поєднати центр з іншими мікрорайонами. Це була би своєрідна екзотика. Думаю, багато хмельничан захотіли б побачити своє місто з висоти пташиного польоту. Звісно, все ще потрібно дослідити і вивчити, але я рахую, що це перспективна ідея».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую