ye-logo.v1.2

Володимир Смотритель відсвяткував день народження

Культура 3704
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Актор та директор монотеатру «Кут» Володимир Смотритель 13 січня відсвяткував день народження.

 Привітати його приїхали колеги та друзі, серед яких брати Віталій та Дмитро Капранови. Формат свята був незвичним. Свій день народження Володимир Петрович вирішив відсвяткувати, презентувавши новий проект, у якому планує проводити елітні зустрічі з відомими людьми. Брати Капранови, зі своїми пісенними програмами та презентаціями книг, й стали першими гостями проекту. Літературну частину святкування дня народження Володимир Смотритель поєднав зі святкуванням Старого Нового року, з українськими традиціями та розвагами.

Довідка: 

Володимир Смотритель народився 13 січня 1953 року у м. Городище Черкаської області. Мати - Пожар Ніла Єлисеєвна - бухгалтер, захоплювалась грою на гітарі, батько - Смотритель Петро Михайлович - зварювальник, чудово володів грою на баяні. Саме від батьків, напевно, Володимир Смотритель і успадкував любов до музики, до мистецтва. В 10 років він власними руками збудував свою першу сцену, з якої, мабуть, і розпочалась його акторська кар'єра, увінчана першими оплесками та захопленими поглядами. У 12 років у нього з'явилася справжня рок-гітара "Yolana Eterna De Luxe". З самого дитинства Володимир Смотритель був різнобічнорозвиненою людиною: він не тільки займався в шкільному танцювальному гуртку, а ще й у 14 років отримав перший дорослий розряд з футболу.
Після закінчення школи у 1974 році Володимир Смотритель стає студентом Дніпропетровського хореографічного училища. Пізніше, а саме у 1978 році, вступає до Київського театрального інституту ім. Карпенка-Карого на факультет драми і кіно.
По закінченні був розподілений у Московський театр "Ромен", але доля залишила його у столичному Театрі юного глядача, де за виконані ролі неодноразово нагороджувався почесними грамотами уряду та різними відзнаками.
У 1987 році актор був запрошений очолити експериментальний драматичний ансамбль у м. Чернівцях при обласній філармонії, де і поставив сатиричну виставу "Незважаючи на лиця", яка з успіхом гастролювала як по Україні, так і за її межами.
Проте володіння словом, пластичність, здібність до режисури, гра на різних музичних інструментах не дозволяли Володимиру Смотрителю замикатися на звичайних виставах, де грає декілька акторів. Йому хотілось розкрити себе з різних сторін, і тому він створює свою першу моно-виставу за твором Р.Рождественського "Двісті десять кроків", яка з великим успіхом демонструвалась у м. Чернівцях. Здійснилася давня мрія Володимира: з'єднати слово, пластику, звук, світло, костюм, сценографію у подих однієї людини.
Через деякий час він захоплюється ідеєю створити свій власний моно-театр і вирушає по Україні у пошуках міста, де б він міг втілити в життя свою мрію. Таким містом виявився Хмельницький. Тут у 1989 році Володимир Смотритель влаштовується в обласній філармонії майстром художнього слова, створює ряд сольних програм, одна з яких - "А ще я хотів сказати..." - у 1990 році стає лауреатом Всеукраїнського конкурсу "Укрестрада-90".

Ангеліна Мовчан.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую