ye-logo.v1.2

333 добровольця сформували батальйон територіальної оборони (ФОТО)

Суспільство 9974
автора
Фото: автора

Новостворене військове формування розмістили у казармах 19-ї ракетної бригади.

У Хмельницькій області введений план територіальної оборони. Відповідно до нього був створений батальйон. Наразі він нараховує 333 бійця, з яких 40 — офіцерів.

“Батальйон сформований практично за один тиждень. Основні завдання, які будуть поставлені перед батальйоном, це забезпечення умов функціонування органів державної влади, охорона та оборона стратегічних об'єктів і комунікацій, боротьба з диверсійниками та незаконно озброєними формуваннями, а також підтримка правового режиму воєнного стану”, - розповідає голова Хмельницької обласної державної адміністрації Леонід Прус.

7-й батальйон територіальної оборони поповнили виключно жителі Хмельниччини, зокрема 80 з них є хмельничанами. Новостворене військове формування використовуватимуть на теренах області, проте у разі необхідності можуть залучити в інші регіони.

“Після виборів батальйон приступить до бойового злагодження, тобто пройдуть навчання: хтось пригадає як потрібно стріляти, а хтось навчиться. Підготовка проходитиме на полігоні 8 полку спецпризначення, а також ротні навчання з бойовою стрільбою у Рівному. Батальйон зброєю укомплектований на 100%, - запевняє Хмельницький обласний військовий комісар полковник Сергій Присяжнюк. - Є хлопці, які хоч зараз готові їхати на Схід України та захищати державу.”

Вік солдатів від 20 до 40 років. Рядовий, який немає вислуги, отримуватиме не менше 2400 гривень, а офіцер без вислуг — не менше 4000 гривень. Контракт укладатимуть на 3 або 5 років.

“Комплектування батальйону триває. Кожен, хто хоче поповнити його, має можливість. Але потрібно розуміти, що це військова служба, вона нелегка і здоров'я має бути міцне, - попереджає командир батальйону підполковник Олександр Гащук. - Наразі є потреба у медиках, водіях та водіях-механіках.”

Батальйон територіальної оборони сформований виключно з добровольців

80 бійців батальйону - хмельничани, решта приїхали з області

Посадовці запевняють, що батальйон забезпечений усім. А як щодо взуття?

Комплектування батальйону триває. Головне мати бажання та здоров'я

Зі 333 бійців, 40 є офіцерами

Ось таку техінку для батальйону пригнали зі Старокостянтинова

Живе батальйон в одній із казарм 19-ракетної бригади

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую