ye-logo.v1.2

Ми усі разом і Україна у нас одна на всіх

Культура 2305
Фото: з архіву бібліотеки

Заслужена артистка України Фатіма Чергіндзія виступила для переселенців зі Сходу.

Близько півроку у читальному залі гуманітарного профілю обласної універсальної бібліотеки імені Миколи Островського працює клуб «Разом» для тимчасово переміщених осіб зі Сходу, а саме: Луганщини, Донецька, Горлівки. Ініціаторами створення цього об’єднання були бібліотека та благодійний фонд «Ксена», на чолі з його президентом Оксаною Устіновою. Метою клубу є надання інформаційної підтримки, правової та психологічної допомоги та створення умов для інтегрування цих людей, вимушених залишити свої домівки. Клуб для тимчасових переселенців працює в двох напрямках: перший – сімейний для батьків з дітьми від двох до чотирнадцяти років, який очолює Анастасія Чеглакова, переселенка з Луганщини; другий – об’єднує людей старшого віку, серед яких представники різних професій. Щонеділі о 15 годині у читальному залі збираються батьки з дітьми, а щопонеділка теж о 15 проводяться різноманітні заходи для старших членів клуба.
Працівники читального залу намагаються якомога більше познайомити гостей з культурним життям Хмельниччини, народними традиціями та звичаями подолян: влаштовують зустрічі з цікавими людьми, поетами, композиторами, співаками. Вже відбулися творчі вечори: з поетом та композитором Олегом Стадніком, поетом Віталієм Міхалевським, журналістом Володимиром Дмитриком, заслуженою артисткою України, солісткою обласної філармонії Фатімою Чергіндзією.
Програма творчого вечора, яку разом зі співачкою підготували викладач музичного училища імені Владислава Заремби Любов Хлистун та акомпаніатор Лариса Полатайко, не залишила нікого байдужим. Присутні дякували співачці за майстерне виконання і запрошували завітати до них ще. Фатіма Чергіндзія пообіцяла, що неодмінно із задоволенням співатиме для членів клубу разом зі своїми колегами, адже розуміє, як цим людям необхідна підтримка та розрада у цей нелегкий для усіх жителів України час.


А темою чергової зустрічі, яка відбудеться 16 лютого, буде віртуальна подорож видатними місцями Хмельниччини, яку проведе науковий співробітник обласного краєзнавчого музею Катерина Поворознюк.


Працівники бібліотеки пишаються хмельничанами, які дізнавшись про існування клубу «Разом», приносили одяг, продукти харчування для вимушених переселенців, доводячи тим самим, що ми єдина країна. Тимчасові переселенці не сидять склавши руки – вони намагаються знайти своє місце в новому житті. Шукають роботу, змінюють професію, займаються суспільно-корисною діяльністю: плетуть шкарпетки, перебирають картоплю, шинкують салати для наших бійців в зоні АТО і хочуть бути корисними людям і місту, яке їх прихистило.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую