ye-logo.v1.2

Наш репортаж: Хмельницький. Поліція. Присяга

Суспільство 12053
Хмельницька патрульна поліція склала присягу. Тепер порядок у місті мають охороняти 256 поліцейських
Хмельницька патрульна поліція склала присягу. Тепер порядок у місті мають охороняти 256 поліцейських. Фото: автора

Відсьогодні на вулицях Хмельницького з’явилася нова поліція, яка на майдані Незалежності прийняла присягу.

Те, про що говорили з початку серпня цього року, сталося. 26 грудня 2015 року нова поліція, яку декілька місяців створювали в Хмельницькому, прийняла присягу. Наш обласний центр став сьомим містом в Україні, в якому запрацювала поліція.

Хмельницьку поліцію очолив Олег Костенко, який до цього був командиром роти в Києві. «Всі патрульні поліцейські пройшли відбір, - каже лейтенант поліції, начальник управління патрульної поліції в місті Хмельницькому Олег Костенко. – Окрім мене із Києва приїхали ще два командири батальйонів та два командири рот. У нашому управлінні є один батальйон та чотири роти».

На присягу 256 поліцейських Хмельницького приїхав і найвищий полісмен України Дмитро Міхалець. «Невже переїхали працювати до рідного міста?», - запитав журналіст «Є» у Дмитра. «Та ні, працюю в Києві, - каже хмельничанин, який в столиці керує ротою поліцейських. – Добре, що і в Хмельницькому з’явилася поліція. Нарешті буде порядок на дорогах, бо люди прийшли щось змінювати й їм це вдасться».

Присяга поліція Хмельнциького приймала на майдані Незалежності.

Серед нових поліцейських Хмельницького переважна більшість чоловіків. А ось жінок тридцять. Є в поліції й колишні працівники міліції (щоправда, їхню кількість керівник поліції не назвав). Утім усі в один голос твердять: «Прийшли працювати чесно, наводити лад у місті». Місто ж поділене на умовні 19 квадратів, на території яких працюватимуть по одній машині. У разі якоїсь надзвичайної події, кількість патрулів у цих зонах можуть збільшити.

«Вже відсьогодні патрульні виходять на вулиці міста і контролюють порядок, як у громадських місцях, так і на дорогах», - каже Олег Костенко.

Поліцейські Хмельницького не лише заспівали гімн України, а й пам'янули Небесню сотню та Героїв, які загинули в неоголошеній війні.

Керівник Національної поліції України Хатія Деканоідзе, яка також приїхала до Хмельницького, привітала усіх із подією та, звертаючись до своїх підлеглих, висловила переконання: «Я впевнена, що ви працюватимете чесно, будете захищати ваше місто та країну».

Дмитро Міхалець (у центрі) приїхав із Києва до рідного міста, щоб побачити місцеву поліцію.

Присягу поліція Хмельницького приймала під відкритим небом на очах рідних та просто перехожих хмельничан.

Після урочистостей поліцейські одразу ж почали приймати привітання від родичів та знайомих. Ну, а вже сьогодні частина з них вийде на своє перше чергування.

Разом із Хатією Деканоідзе приїхав й її заступник Олександр Фацевич, який раніше керував столичними поліцейськими.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую