ye-logo.v1.2

У Теофіполі відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

Суспільство 2076
Меморіальний знак встановили на одній з центральних вулиць
Меморіальний знак встановили на одній з центральних вулиць. Фото: rdatf.ucoz.com

Вшанували тих, хто протистояв радіаційному вогню та відійшов у вічність.

 У четвер, 21 квітня, на вулиці Заводській у Теофіполі освятили стелу – символ пам’яті та вічної шани ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомили у районній державній адміністрації.

Встановили пам'ятник біля 36 державного пожежно-рятувального посту головного управління у Хмельницькій області. «Тим хто врятував світ» - вибито слова на граніті біля пожежної частини.

"26 квітня минає тридцять років відтоді, як мирний атом увірвався у розмірене життя людей, нанісши непоправної шкоди довкіллю – понівечив землю, отруїв воду, зламав тисячі доль. Рятувати світ від страшної біди мобілізували людей з усієї України. Були серед них і теофіпольчани", - йдеться в повідомленні РДА.

Благочинний Теофіпольського району митрофорний протоієрей отець Василь Крисак відслужив панахиду за загиблими та освятив пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Аби вшанувати товаришів, працівників міліції, медиків, односельчан, хто протистояв радіаційному вогню та відійшов у вічність, прийшли представники влади і громадськість.

Пам’ятник не випадково звели на одній із центральних вулиць селища, серед житлових будинків, у місці, де щодня проходить та проїжджає величезна кількість людей. Тут його бачитимуть усі, тож він завжди нагадуватиме про героїчний вчинок простих людей.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую