ye-logo.v1.2

У Шепетівці назвали вулицю на честь кіборга, який підірвався на міні у День Незалежності

Суспільство 1746
У військового залишилися дружина та син
У військового залишилися дружина та син. Фото: memorybook.org.ua

Від важких поранень військовик помер у шпиталі.

 У Шепетівці назвали вулицю іменем Василя Кашлакова – кіборга, який загинув, виконуючи завдання у зоні АТО. Про це повідомляють у прес-службі міської ради.

Як зазначається, вдповідне рішення прийняли депутати на черговій сесії 18 липня. На честь воїна перейменували вулицю Анни Нісензон. Крім того, народні обранці посмертно присвоїли Василю Кашлакову звання «Почесний громадянин міста Шепетівка».

Родом Василь Кашлаков із Шепетівки, народився 28 жовтня 1987 року. З 1996 року по 2005 рік навчався у Пеньківській ЗОШ І-ІІІ ступенів Старокостянтинівського району. Після закінчення школи вступив у Хмельницький національний університет "Поділля", де проходив навчання на військовій кафедрі. Закінчивши університет, повернувся в рідне село Пеньки Старокостянтинівського району.

Упродовж 2013 року проходив службу в 93-й механізованій бригаді. З 14 січня 2015 року перебував на Сході країни в зоні АТО. Займав посаду командира взводу 93 механізованої бригади ЗСУ.

За даними сайту міста Шепетівка, він у святковий день, 24 серпня 2015 року, з побратимами вирушив виконувати бойове завдання. їхній автомобіль підірвався на протитанковій міні. Ця трагедія трапилася у районі села Невельське Ясинуватого району Донецької області.

Нагадаємо, герою відкрили меморіальну дошку на Старокостянтинівщині. Указом Президента України від 16 січня 2016 року №9/2016 "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", Василь Кашлаков нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Також йому присвоєно звання «Почесний громадянин Старокостянтинівського району» (посмертно).

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую