ye-logo.v1.2

Продуктовий дефіцит на Хмельниччині (проблема в ціні)

Економіка 2825
Фото: Олена

Створено спеціальні робочі групи, які відстежують ціноутворення

В Хмельницькій області створені робочі групи з вивчення цінової ситуації на споживчому ринку, які щотижнево проводять обстеження підприємств торгівлі у районних центрах та сільських населених пунктах на предмет дотримання вимог законодавства щодо ціноутворення. Про це повідомив заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Володимир Галищук.
Для того, щоб забезпечити населення області соціальнозначимими продуктами харчування, в усіх районах створено «відділи з продажу продукції від товаровиробників». На сьогодні працює 85 таких відділи, з них 63 - в мережі магазинів обласного та районних споживчих товариств, решта 22 – в інших торгівельних закладах. Продукції в них реалізовується з граничною торгівельною надбавкою 10-15% до оптової ціни виробника. За тиждень з 28 березня 4 квітня обсяг реалізації продукції в зазначених відділах склав понад 354 тис. гривень.
Для стабілізації цінової ситуації на масові сорти хліба згідно дозволу Аграрного фонду підприємство ТОВ « Хмельницьк-млин» проводить відпуск 1241тонн пшеничного борошна та 382 тонни житнього яке розприділено хлібопекарським підприємствам регіону для випічки хліба сортів масового вжитку згідно укладених договорів.Також виділено 722 тонн пшеничного борошно з Держрезерву з ДП « Дунаєвецький КХП».
Присутніх на прес–конференції представників ЗМІ цікавило питання стану розрахунків за земельні паї в області. На що Володимир Галищук зазначив, що станом на сьогодні орендарі на 99,6% розрахувались із населенням, це питання знаходиться на контролі в обласної влади, зокрема, в голови облдержадміністрації Василя Ядухи.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення

Інформація з інших ресурсів

Гаражі: продаж/оренда

  Так  Ні, дякую