ye-logo.v1.2

Бібліотеці для дітей - 75!

Культура 2488
75 років - не дитячий ювілей.
75 років - не дитячий ювілей.. Фото: khmelnytsky.com

Хмельницька обласна бібліотека для дітей ім. Т. Шевченка відзначає 75-й день народження.

Сьогодні Хмельницька обласна бібліотека для дітей ім. Т. Шевченка - це не просто книгозбірня, а 7 відділів, 43 працівники, з них бібліотечних - 33. Книжковий фонд становить 150 тисяч примірників. Щорічно бібліотекою користується більше 15 тисяч читачів, яким видається 318 тисяч книг. 

Бібліотека розпочала свою роботу ще у довоєнні роки, але з часом не втратила своєї значимості, тим більше, що цей заклад один серед кращих в Україні. Книгозбірня приваблює дітей, вони приходять сюди займаються та поповнюють свої знання.
Як повідомляє Хмельницька міська рада, з нагоди відзначення 75-річчя заснування працівників бібліотеки привітав заступник міського голови Григорій Давиденко.

Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка, за сумлінну та плідну працю, особистий внесок у інформаційне забезпечення учнівської молоді міста Хмельницького відзначив Почесними грамотами та цінними подарунками кращих працівників закладу: завідуючу відділом збереження, гігієни та реставрації документів Оксану Косюк, завідуючу відділом удосконалення методики і практики бібліотечної роботи з дітьми Оксану Лифар, завідуючу відділом роботи з користувачами-учнями 5-9 класів Оксану Лучинську, завідуючу відділом забезпечення інформаційних та бібліографічних потреб Олену Суховірську.
Свої двері для читачів обласна бібліотека для дітей та юнацтва відкрила далекого 1937 року в Кам’янці-Подільському, від липня 1944 року почала працювати у м. Хмельницькому. З року в рік поглиблювалася соціальна функція бібліотеки, розширювалася сфера впливу на дітей та підлітків.

Нині для користувачів бібліотеки не лише доступні книги та інші друковані видання, працівники "аптеки для душі" естетично виховують підростаюче покоління. Бібліотекарі організовують та проводять різноманітні заходи, лекторії, вечори сімейного спілкування.
Одним із найулюбленіших місць відвідувачів бібліотеки є "Кімната казок", де дітей зустрічає Кіт у чоботях, механічний Колобок, робот Кібер, який вміє говорити і ходити, міні-ЕОМ "Електронік", космічний комплекс, чарівна лампа Аладдіна, голова професора Доуеля.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую