ye-logo.v1.2

У Хмельницькій "Просвіті" відкрилася нова виставка

Культура 3552
Фото: khmelnytsky.com

До Дня Святого Миколая у виставковій залі Народного Дому Хмельницького міського Товариства української мови імені Тараса Шевченка “Просвіта” відкрито нову експозицію: це українська вишивка і вироби по дереву подружжя Кульбовських – Марії Олексіївни та Миколи Михайловича.

Про відкриття виставки повідомляє Хмельницька міська рада.

Вічні обереги української родини – вишиті рушники чарують узором, кольорами, майстерністю вишивальниці – Марії Кульбовської. Прикарпаття і Житомирщина, Поділля і Гуцульщина - вся Україна озивається душею барв на рушниках і сорочках майстрині. Не залишила байдужими присутніх і розповідь пані Марії про вишивку, з якою повязане все її життя.
Великий інтерес викликали також представлені вироби Миколи Кульбовського, які він творить із сухого дерева, даючи йому нове життя: “Лелека”, “Лісовик”, “Дон Кіхот”, “Козак”, “Гетьман”, “Портрет Тараса Шевченка”.

А відома подільська поетеса Ніна Васильчук подарувала Народному Дому до Дня Святого Миколая прекрасну скатертину “Подільські квіти”, на якій її рукою вибиті червоні маки, сині волошки, білосніжні ромашки.

На честь свята всі заспівали відому Миколаївську пісню “Ой хто, хто Миколая любить”, адже саме з Народного Дому 20 років тому Святий Миколай завітав у дитячі садочки, навчальні заклади, у родини хмельничан. А цьогоріч подарував «Просвіті» таку цікаву виставку, першими відвідувачами якої стали вчителі трудового навчання шкіл обласного центру, студенти Хмельницького університету управління та права, а також члени правління “Просвіти”. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую