ye-logo.v1.2

У Хмельницькій міській "Просвіті" вшановують Василя Стуса

Культура 4847
Василь Стус.
Василь Стус.. Фото: blog.i.ua

У січні цього року Хмельницьке міське товариство "Просвіта" імені Тараса Шевченка пошановує Героя України, українського громадянина-патріота, справжнього інтелігента, поета, літературознавця, критика, філософа, співтворця сучасного українського культурного відродження Василя Стуса.

Цьогоріч виповнюється 75 років з дня народження Василя Семеновича.

В Україні впродовж століть було багато великих поетів, та лише поодинокі з них своїм життям дорівнялися до витворених власною совістю високих ідеалів. І серед таких – Василь Стус.
Про політв’язня, який волів умерти, аніж зганьбити свою честь, гідність, совість на догоду радянському режиму, про Українця, про Подолянина Василя Стуса розповідають книжки, що в читальні Народного Дому "Просвіти". Найперше, це унікальне канадське видання 1987 року – "Василь Стус в житті, творчості, спогадах та оцінках сучасників".
Як повідомляє Хмельницька міська рада, увазі відвідувачів пропонується посібник відомого науковця Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Олега Рарицького "Поезія героїчного чину. Василь Стус: еволюція художнього мислення". Книжка видана коштом Хмельницької міської "Просвіти".
До кінця січня спільно з управлінням освіти Хмельницької міської ради буде проведено тематичний круглий стіл за участю керівників методичних об’єднань вчителів української мови та літератури навчальних закладів обласного центру. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую